Loading....

Un maraton pentru viață și sănătate –  #bloodfluencer Marathon

București, 28.05.2024

România are nevoie de mișcare, de viață și speranță.  #bloodfluencer Marathon (#bfM) este unicul eveniment de alergare dedicat încurajării și promovării donării de sânge din România. A 4-a ediție a  #bloodfluencer Marathon va avea loc pe 15 iunie, la poalele munților Făgăraș, în Dejani, județul Brașov, locația tradițională a acestui eveniment. #bloodfluencer Marathon este organizat anual cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, care se aniversează pe 14 iunie.

La #bloodfluencer Marathon, pe 15 iunie, sunt așteptați peste 300 de participanți, la cele 5 curse: maraton – 42 km, semimaraton – 21 km, cros – 10 km, cursa populară – 5 km și family run – 5 km. La toate cursele sunt invitați adulți, iar la cursa populară sunt invitați să participe adulți și copii cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, iar la family run, adulți și copii cu vârsta mai mică de 12 ani. Detalii curse și înscriere: https://n-avemsange.ro/bloodfluencer-marathon/curse/

#despreviata

„#bloodfluencer Marathon este un eveniment despre comunitate și despre viață. Ce poate fi mai minunat decât să simți o atmosferă vibrantă într-un cadru natural, lipsit complet de poluare, alături de oameni care gândesc și simt la fel ca tine. N-avem SÂNGE în general este despre responsabilitate socială și despre valorizarea atât a sănătății cât și a generozității donatorilor, însă prin acest eveniment sportiv, ne dorim să-i aducem pe cât mai mulți membri ai comunității noastre să-și zâmbească unii altora, ranforsându-se emoțional, reciproc. Traversăm niște vremuri atât de complicate încât credem că solidaritatea e foarte importantă, cel puțin la fel de mult ca educația, inclusiv cea pentru sănătate. Evenimentul nostru este deschis familiilor, inclusiv celor cu copii, deoarece educația nu poate exista fără exemplu”, a declarat Marian Costache, co-fondator și președinte al Asociației HEM

La nivel global, se estimează că peste 112 milioane de donații de sânge sunt făcute anual, însă necesitatea este în continuă creștere. Anul trecut s-au înregistrat peste 42.000 de donatori și peste 58.000 donări, în Capitală. În România, avem nevoie de aproximativ 500.000 de donatori anual pentru a acoperi cerințele spitalelor. În prezent, există peste 250.000 de donatori activi în țara noastră. Fiecare donare de sânge poate salva până la trei vieți, iar spitalele din România se confruntă adesea cu un deficit de sânge, în special în perioadele de vară și de sărbători, când numărul donatorilor scade cu 20%. Pentru o intervenție chirurgicală majoră poate fi necesar sânge de la aproximativ 10 donatori.

#obiective

#bloodfluencer Marathon unește cele două obiective ale demersului național N-avem SÂNGE?! desfășurat de  Asociația HEM: integrarea donării de sânge în rutina unui stil de viață sănătos și creșterea numărului de donatori fidelizați. Prin acest eveniment se atrage atenția asupra importanței donării de sânge și se dorește implicarea a cât mai mulți participanți dispuși să devină donatori constanți.

Noutatea acestei ediții constă în organizarea unei petreceri câmpenești în zona de START / FINISH, care va adăuga o notă festivă întregului eveniment. Participanții vor avea parte de muzică, mâncare tradițională și diverse activități recreative, toate desfășurate într-un cadru natural impresionant, la poalele munților Făgăraș.

#bloodfluencer Marathon este mai mult decât o simplă competiție de alergare, este o oportunitate de a aduce împreună comunitatea și de a susține o cauză esențială. Fiecare participant devine un #bloodfluencer, contribuind activ la salvarea de vieți și la diseminarea unui mesaj vital pentru societate: nevoia de implicare și donarea de sânge.

Asociația HEM

Asociația HEM are ca unic demers Programul Național “N-avem SÂNGE?!” (www.n-avemsange.ro), al cărui principal obiectiv este creșterea numărului de donatori sanguini, fidelizați. Principalele modalități prin care programul urmărește atingerea acestui obiectiv îndrăzneț sunt atât campaniile de promovare a beneficiilor pentru sănătate ale donării de sânge cât și creșterea comunității #bloodfluencer (=donator și/sau susținator al donării de sânge). 

#bloodfluencer Marathon este unicul eveniment de alergare dedicat exclusiv promovării donării de sânge și reprezintă încununarea celor două direcții dezvoltate in cadrul “N-avem SÂNGE?!”. Este organizat în fiecare an cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, iar ediția cu nr. 4 va avea loc în data de 15 Iunie 2024. 

, , , , , , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top