Loading....

Despre noi

“N-avem SANGE” este un proiect derulat de Asociatia HEM, pentru Institutul National de Hematologie Transfuzionala si reprezinta un demers amplu, desfasurat la nivel national, pentru sprijinirea donarii voluntare de sange. Cifre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii plaseaza Romania in zona de avarie, din punct de vedere al numarului de donatori, acestia avand o pondere de sub 2%, fata de media europeana situata in jur de 4%, iar aceasta nu este singura problema. Exista totodata un proces de imbatranire a donatorilor constanti si un fenomen de donare singulara, prin aceea ca donatori eligibili, tineri in marea lor majoritate, doneaza o singura data, dupa care nu mai revin la donare.

In acest context se constata nevoia stringenta pentru campanii de educare a publicului, deoarece lipsa accentuata a sangelui pentru transfuzii pune toata societatea sub risc.

Campaniile vor acoperi tot teritoriul Romaniei in conditiile unei adresari locale a mesajului, deoarece fiecare comunitate in parte, prin oamenii sai, trebuie sa inteleaga ca acolo, in orasul, in judetul lor nu exista sangele necesar in spitale pentru interventii iar aceasta situatie naste niste responsabilitati ce nu se pot delega. Romanii nu au cum sa primeasca sange decat tot de la romani, iar aceasta mecanica, atat de necesara vietii, nu functioneaza decat daca este sustinuta constant.

Sangele este de fapt un tesut viu si nu doar un lichid colorat, un tesut din care o parte poate fi stocata pentru cel mult 42 de zile, iar o alta maxim 6.

 

 

Cu alte cuvinte, nici macar un val masiv de donatori, la un moment dat, nu va rezolva problema, ba din contra. Este deci de maxima importanta ca donarea de sange sa intre in rutina oamenilor sanatosi si eligibili, altfel viata multora dintre semenii nostri ramane in continuare sub risc. Nu in ultimul rand, programul “N-avem SANGE” isi propune sa recompenseze cu informatii interesante donatorii implicati in sustinerea donarii voluntare de sange in general (bloodFLUENCER-ii), prin organizarea de cursuri specializate cu o tematica variata. Mentionam aici discipline precum: Fiziologie, Nutritie, Prim Ajutor, Legislatie, Psihologie aplicata situatiilor de criza, Comunicare, Fundraising, etc..

Ne dorim sa implinim cu succes misiunea programului “N-avem SANGE”, demonstrand inca o data ca de fapt romanii au CURAJ, ca de fapt au SANGE, si ca-si pot asuma si acoperi aceasta responsabilitate, ce nu se poate delega nicicum, aceasta responsabilitate numita VIATA!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RK3ZKtnTG4k]

PARTENERI

Multumim partenerilor nostri, fara de care acest proiect, de mare importanta sociala, ar fi ramas doar o idee frumoasa. Lista companiilor ce vor sa sustina ``N-avem SANGE`` este insa in continuare deschisa. Credem ca sansele de rezolvare a problemei sangelui transfuzional in spitalele din Romania cresc exponential, in masura in care se vor implica in acest demers tot mai multe organizatii, companii si brand-uri. Este vorba de un proiect national iar aceasta tema ne priveste pe toti!

AJUTAM OAMENII AFLATI IN NEVOIE DE SANGE

iar pe cei sanatosi sa inteleaga pe deplin beneficiile donarii

Back To Top