Loading....

2023 o simfonie a bunăvoinței, la concertul de final: SONG…în dar

Anul 2023 a fost despre conexiuni, noi lecții și provocări, despre împreună, ajutor, altruism, echipă, despre oameni minunați apăruți pe drum, despre ,,mână cu mână, picătură cu picătură se face un ocean” sau în cazul nostru o frumoasă „horă melcată”. A fost un an despre curaj, despre contribuția fiecăruia dintre noi, despre oameni și nevoi și despre cum povestea programului nostru se scrie minunat mai departe prin cuvintele, emoția și dedicarea fiecărui #bloodfluencer alăturat pe parcurs.

Cum altfel am fi putut încheia acest an plin cu de toate dacă nu printr-un moment plin de emoție și căldură, atât de specific programului și misiunii noastre. Este vorba despre evenimentul pe care Grupul Coral SONG ni l-a oferit în dar în data de 15 decembrie, spectacol găzduit de Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles”.

Momentul ales chiar înaintea sărbătorilor de iarnă a umplut inimile audienței cu bucurie, recunoștință și speranță. A fost un concert care ne-a reamintit importanța lui ,,împreună”, despre cât de magic poate fi atunci când ești alături de oameni care împărtășesc aceleași valori cu ale tale, aceeași deschidere, bunătate, autenticitate și bucurie. Oameni care văd lumea ca pe ceva mai presus decât propriul sine. Oameni care iubesc viața și o celebrează în toate formele ei, chiar prin propriul glas și propriul sânge.

#multumiri

Mulțumirile noastre merg către toți membrii Grupului SONG și în mod special către Vlad Hurduc, artizanul ideii care a stat la baza spectacolului! Vlad este un #bloodfluencer dedicat care donează sânge, promovează și încurajează donarea de sânge, aleargă, înoată, iar acum și cântă în susținerea cauzei noastre. 

“N-avem sânge?! Ba da, avem! Toți avem sânge și e atât de simplu să salvam o viață, daruindu-l. Și cu toate astea… în Romania, e mereu criză de sânge. De aceea, acum câțiva ani, am decis să mă fac #bloodfluencer și să-i ajut când, cât și cum pot pe oamenii ăștia minunați de la Asociația HEM. Cum? Păi, dăruind câte un pic din ce am… sânge, bani, kilometri alergați. Iar acum, dăruind bucuria de a cânta împreună cu colegii mei din Grupul Coral SONG. Dăruind bucurie și emoție împreună. Exact de ziua lui Ioan Luchian Mihalea, creatorul fenomenului SONG, cel a cărui moștenire o ducem prin cântec mai departe, chiar și la 30 de ani de la moartea sa neașteptată. Dăruiți, oameni buni! Vine Crăciunul. S-aveți unul bun și plin de daruri!” – Vlad Hurduc, #bloodfluencer, Marketing Manager Easy Asset Management

#mentor

În egală măsură, prin acest concert atât de special, ne-am dorit să arătăm recunoștința față de toate momentele în care d-na Dr. Doina Goșa, care se retrage din activitate în acest final de an, a fost alături de programul nostru, încă de la înființare. O persoană specială, de la care am învățat atât de multe și pe care ne bucurăm că am avut-o ca îndrumător și mentor.

“Este o adevărata bucurie să fiu înconjurată de atâta energie pozitivă, la fiecare eveniment organizat de #bloodfluencerii de la “N-avem SÂNGE?!”. Este incredibil că te poți uita într-o sală de spectacol, așa cum este această sala I.C. Brătianu, și să poți spune colegului de scaun, pe care de fapt nu îl cunoști, “și eu vreau să dăruiesc” și să vezi totodată că și ochii lui spun același lucru. Dacă este ceva ce au reușit cei de la Asociația HEM, atunci este exact acest lucru, anume să construiască comunități mai mari sau mai mici, aflate și în legatura cu mai multe centre de transfuzie din țară, comunități bazate pe aceleași valori. Aș menționa dintre acestea generozitatea, altruismul, empatia și nu în ultimul rând optimismul.

Îmi vine greu să mă despart de voi, dragi #bloodfluenceri, însă o fac doar dintr-o perspectivă formală, pentru că voi ramane mereu lângă voi cu sufletul și poate și cu sfatul, atunci când veți avea nevoie. Vă multumesc și sunt fericită că am construit împreună ceva atât de frumos, în sprijinul VIEȚII!” – Dr. Doina Goșa, Director Centrul de Transfuzie Sanguină București.

#special

Mai departe de momentul special oferit de Grupul SONG, evenimentul a fost un bun prilej de a aduna #bloodfluenceri – donatori și vountari, dar și personal medical din centre de transfuzie, într-un cadru festiv, menit să-i impulsioneze pe cei prezenți în continuarea eforturilor de atragere și fidelizare a donatorilor sanguini.

,,Când lucrezi în curierat, luna decembrie e una plină și dificilă, suntem un fel de Moș Crăciun pe care îl așteaptă toată lumea. Și cum sa închei o nouă săptămână nebună? În compania unor oameni dragi, cu o muzica bună și un pahar de vin.

Cu mare bucurie am participat vineri, 15 decembrie, la un  concert caritabil de colinde oferit de Grupul Coral Song și am povestit la un pahar de vin cu prietenii de la “N-avem Sânge?!” despre anul care se apropie de final. Le susțin din toată inima cauza și le urez pentru anul ce vine multă putere de muncă, evenimente frumoase, așa cum ne-au obișnuit, zâmbete, voie bună și o comunitate din ce in ce mai mare.

Cea mai mare bogăție este sănătatea. Indemn pe oricine să meargă să doneze sânge, dacă sănătatea îi permite, întrucât, nu există bucurie mai mare în suflet ca atunci când știi ca ai ajutat la salvarea unei vieți cu un gest atât de mic.” – Ana-Maria Mătușica (Viespea), #bloodfluencer, Sales Specialist, FAN Courier

#emotie

,,După un an de muncă interesant, complicat și plin de provocări a urmat o seară feerica de lumină și bucurie într-un colț uimitor de București, alături de prieteni #bloodfluenceri dragi și cu totul speciali.

Am serbat împreună 365 de zile de muncă, 365 de zile de preocupări, de frământări, 365 de zile de strădanie pentru a influența faptele bune, pentru a crește  donarea de sânge în România. Am făcut multe împreună cu voi în anul ce a trecut, iar finalul de an a fost o adevărată încântare. Ne-am întâlnit mulți prieteni și împreună cu ei mi-am retrăit nostalgic momentele tinereții pentru că, undeva, cândva … a existat „Song”. A fost odată „Song”, a fost o rază de lumină în niște ani de întuneric, a fost un suflu de căldură în timp de frig și îngrijorare, a fost muzica unor tineri altfel, rebeli și frumoși, muzică ce ne făcea să vibrăm de entuziasm și emoție… Într-o seară magică am retrăit vibrația acelor clipe în care „Song” ne aducea bucuria în case și în suflet.

Prietenii noștri influenceri au reînviat, alături de muzica „Song”, sentimentul speranței că totul va fi bine și că lucrurile bune vor continua împreuna cu ei (cine sunt ei?: Marian, Andreea, Delia, Paul, & Comp. și mulți alți prieteni dedicați din Asociația HEM). Ascultând muzica „Song” am înțeles ce ne unește: este bucuria vieții care trebuie trăită, ca experiență unică și irepetabilă, iar donarea de sânge trebuie înțeleasă ca o contribuție a tuturor la sănătatea semenilor!

Mulțumim, dragilor, pentru bucuria vieții trăite împreună cu voi, într-o seară magică de muzică pentru suflet! Și poate că pas cu pas, inimă lângă inimă, vom clădi o Românie mai bună!!!”- Dr. Georgeta Hanganu, Director CTS Ploiești

#atmosfera

“Mi-a făcut mare placere să revăd și să ascult Corul „Song”, care își are un loc aparte în amintirile mele din perioada adolescenței. Spectacolul oferit de Asociația HEM / “N-avem SÂNGE?!” împreună cu ei mi-a mers la suflet – vocile lor plăcute și mature, atmosfera calda și veselă, publicul încântat și foarte receptiv. Mulțumesc pentru această ocazie minunată de a-i reîntâlni și mulțumesc asociației pentru tot efortul pe care îl face pentru a aduce în atenția oamenilor nevoia de donare voluntară de sânge.” – Dr. Șerban Damian, #bloodfluencer, fondator Centrul Superfit

,,15 decembrie, o seară în care oameni de suflet au oferit din talentul lor momente de emoție, căldură și nostalgie, invitaților la concertul caritabil „Song…în dar”: donatori de sânge, voluntari asociația HEM, angajați ai unor centre de transfuzie sanguină.

#speranta

Mulțumesc Asociației HEM, grupului Coral Song, donatorilor și colegilor prezenți pentru atmosfera neconvențională, prietenoasă! După peste 30 ani dedicați transfuziei, fiecare întălnire cu voluntarii HEM, mereu zâmbind, mereu politicoși, mereu găsind idei și  soluții pentru susținerea donării de sânge și atrăgând prin exemplul personal oameni din comunitatea în care trăiesc sau muncesc, îmi da speranță și mă motivează să îmi duc mai departe misiunea , fidelă convingerii că nu sunt singură, că fără a ne deschide sufletul, fără a dărui mai mult decât cunoștinte, experiență, profesionalism, fără astfel de oameni alaturi cu greu poți face ca donarea de sânge să devină „momentul firesc din programul unei zile obișnuite”, pentru cât mai mulți români, așa cum ne dorim!”- Dr. Alina Dobrotă, Director CTS Constanța

#comunitate

De asemenea, mulțumim doamnei Mina Bauer și Centrului Metropolitan de Educatie si Cultură „Ioan I. Dalles”, pentru punerea la dispoziție a Sălii I.C. Brătianu, precum și partenerilor media TVR3 si Radio7.

“Nu avem cum să nu facem parte din comunitatea “N-avem Sânge?!”. Suntem onorați, dar avem și datoria, prin menirea instituției noastre – Centrul Metropolitan de Educație și  Cultura IOAN I. DALLES, – de a fi aproape de donatori,  personalul medical implicat în campaniile de donare de sânge, voluntari și oricine înțelege cât de importanta este angajarea în acest demers de a fideliza și de a trage câți mai mulți donatori.

De data aceasta, am fost aproape prin desfășurarea acestui concert susținut de Grupul SONG care a adus multă bucurie, am simțit cu adevărat spiritul acestei Sărbatori Sfinte și ne-am dovedit incă o dată că avem mult sânge și multă putere dacă rămânem uniți și dedicați acestei cauze.

Cu siguranță vom fi parteneri, ori de câte ori va fi nevoie, în campaniile de donare de sânge!” Mina Bauer, Centrul Metropolitan de Educație și  Cultura IOAN I. DALLES

#recunostinta

Drept încheiere, așa cum se face în orice final de an, privim și noi în urmă la tot ceea ce 2023 ne-a oferit, și putem spune cu sinceritate că suntem recunoscători că avem ocazia să deservim un scop atât de mare: anume viața. Iar mai presus de toate, suntem norocoși să avem alături oameni atât de speciali și frumoși, alături de care să scriem povestea!

“Am spus-o de multe ori, însă parca nu destul, „N-avem SÂNGE?!” este pentru mine și colegii mei #bloodfluenceri, din Asociația HEM, acel proiect de suflet ce probează conexiunea la un nivel înalt și care functioneaza într-un mod ce-mi oferă speranță, de fiecare data când ne indoim sau ne este greu.

2023 abundă și el de nenumărate povești la început triste, care până la urmă au avut un final fericit, atunci când oamenii s-au pus unul lângă celalalt și au arătat că le pasă. Donarea de sânge merită făcută dintr-o altă stare de conștiință și nu doar atunci când tristețea ne dă afară din bula confort, pe care ne-am construit-o. E foarte sănătos să donezi, iar când realizezi că această donare de sânge reprezintă poate singurul act conștient, prin care poți oferi o părticică din tine, unui semen aflat în nevoie, îți dai seama ce salt puternic faci la nivel de conștiință. Totul este spre creșterea ta ca individ, o evoluție pentru care puțini dintre noi mai au timp, în rutina accelerată în care ne lăsăm cufundați în fiecare zi.

#songindar

Concertul primit în dar de la Grupul Coral SONG a reprezentat o ocazie specială de a comunica, de această dată cu o voce colectivă, cât de bine ne simțim atunci când ne putem baza unii pe alții, sprijinind mai departe un scop atât de înalt, așa cum este viața. Suntem recunoscători și ne dorim să ne reunim cât mai curând la un nou eveniment, pentru că muzica, sportul și sângele ne unește pe toți, armonios și sănătos.” – Marian Costache #bloodfluencer co-fondator “N-avem SÂNGE?!”, Președinte Asociația HEM

Să avem sărbători liniștite și un an nou cu mult bine, realizări și speranțe, și mai ales cu multe donări de sânge!

#nAvemSANGE #bloodfluencer #DoneazaSiTu #choralmusic #choralconcert #ConcertCaritabil #despreoameni #despreimpreuna #afisiafacebine #comunitate

, , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top