Loading....

Cântece și flori de Ziua Femeii, la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești

Vineri 8 Martie am petrecut cateva ore de neuitat în compania echipei minunate de la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești. Alături de oamenii speciali din transfuzia ploieșteana, am oferit donatoarelor, intrate în Centrul de Transfuzie, o floare, o gustare dulce și nu în ultimul rând un cântec. Acesta din urmă fiind oferit LIVE, alaturi de colegul George Răduțoiu.

Între melodii, așa cum era de așteptat, am strâns câteva testimoniale din public, precum și o declarație de la d-na Dr. Georgeta Hanganu, directorul centrului si gazda evenimentului.

#impreuna

“Donez din 2018, vin din 4 în 4 luni, n-am lipsit niciodată. În primul, rând vreau să fac un bine tuturor celor care au nevoie de sânge. Prima oară, la întreprindere, mai multe fete, care veneau și ele, din vorbă în vorbă ne-am strâns mai multe și am început să venim împreună să donăm. În 6 ani am adunat vreo 24 de donări.

Am vrut să facem un bine celor care au nevoie, pentru că suntem sănătoși și putem. Chiar dacă din Ianuarie a crescut recompensa pentru o donare, noi am venit de atâta timp nu pentru bani și acum e prima dată când venim cu suma asta.

Cei care n-au donat niciodată merită să se gândească că pot face un bine oricui din țara asta, care are nevoie de sânge. Și e foarte greu acum, dacă nu găsește pe cineva din familie, măcar noi străinii să putem să ajutăm.” – Viorica Dumitrașcu, donatoare

“Am 49 de ani și donez de aproximativ 5 ani. Bunica mea era donatoare la acest centru de transfuzie, la noi asta e un fel de tradiție de familie. Am avut situații în viață, în care cunoscuți de-ai mei au avut nevoie sânge. De fapt asta a fost și motivația principală, pentru care am venit, deoarece initial am venit să donez pentru un prieten, dar ulterior interesându-mă mi-am dat seama ca e foarte bine și pentru mine. De altfel mă simt foarte bine după ce donez, am senzația că mi se accelerează putin metabolismul.

#situatii

Dintre prietenii mei doar doi donează regulat. Pe cei sănătoși care nu donează îi invit cu mare drag să doneze, să se gândească la faptul că pot fi situații de viață, în care cineva drag lor ar putea să aibă nevoie de sânge. Să nu uităm că până nu demult România a avut o criză în domeniul ăsta, respectiv lipsă de unități de produse sanguine. Eu am primit SMS-uri, de câteva ori, de la centrul de transfuzie, ca să mă prezint pentru că ar fi nevoie de grupa mea de sânge. Din acest punct de vedere invit pe toată lumea să mediteze puțin asupra faptului că nevoia de sânge poate apărea pentru oricine. Asta este principala motivație, perspectiva materiala mai puțin, deoarece, chiar dacă s-a mărit acum recompensa la 280Lei, nu cred că se îmbogățește nimeni cu banii ăștia. ”  – Florin Petrescu, donator

“Chiar dacă nu am avut vreun motiv special sau vreo situație de familie, atmosfera din colectiv și inițiativa colegilor de serviciu au fost de natură să mă convingă să donez, în urmă cu câțiva ani, iar de-atunci am continuat să vin regulat, cu mare drag. Am aproape 6 ani de cănd fac asta și mă bucur că pot să ajut.

#atmosfera

Cei care sunt sănătoși, însă n-au donat niciodată, merită să fie mai curajoși, mai optimiști, să se găndească că astfel pot face un mare bine multor oameni care au nevoie. Eu mă simt foarte bine după fiecare donare și nu întârzii niciodată mai mult de 4 luni, între donări, prin urmare invit pe oricine să incerce asta.” – Ileana Bobescu, donatoare

“Pentru ca Veșnicia nu ne-ar fi de ajuns să-i mulțumim … femeii-mame și femeii-soră, femeii ce dă viață, femeii ce trudește, femeii ce cu drag copiii își crește, femeii care vindecă și îngrijește, femeii care dă speranță și care oblăduiește, femeii care viață dăruiește, nu doar celor ce sunt ai ei, ci tuturor ce suferă și n-au putere, viață le dă, nimic la schimb nu cere…. femeii donatoare de sange!

Am ales azi, pentru EA, să avem la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești  un eveniment marca Marian Costache, care împreună cu George Răduțoiu ne-au încântat cu muzica lor si cu florile oferite doamnelor, donatoarelor noastre. Împreună cu ei am mulțumit femeilor donatoare, pentru că mereu femeile sunt primele atunci când este nevoie de sange, sunt primele când trebuie să ajute.

Am mulțumit astăzi femeilor donatoare, tuturor femeilor care știu să dăruiască viață, nu doar prin naștere ci și prin donarea de sange. Omagiul pe care l-am adus astăzi împreună cu Asociația HEM, femeii-donatoare, se înscrie în evenimentele de suflet ale bloodfluencerilor, pentru care le multumim!

Mulțumim Marian Costache si George Răduțoiu pentru clipele minunate petrecute azi împreună cu voi și cu donatoarele noastre!” – Dr. Georgeta Hanganu, Director @ Centrul de Transfuzie Ploiesti

#bloodfluencer4life

Asociația HEM are ca unic demers Programul Național “N-avem SÂNGE?!” (www.n-avemsange.ro), al cărui principal obiectiv este creșterea numărului de donatori sanguini, fidelizați. Principalele modalități prin care programul urmărește atingerea acestui obiectiv îndrăzneț sunt atât campaniile de promovare a beneficiilor pentru sănătate ale donării de sânge cât și creșterea comunității #bloodfluencer (=donator și/sau susținator al donării de sânge).

#bloodfluencer Marathon este unicul eveniment de alergare dedicat exclusiv promovării donării de sânge și reprezintă încununarea celor două direcții dezvoltate in cadrul “N-avem SÂNGE?!”. Este organizat în fiecare an cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, iar ediția cu nr. 4 va avea loc în data de 15 Iunie 2024.

, , , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top