Loading....

Donăm sânge, salvăm vieți, pentru a doua oara împreună cu donatorii din Comuna Recea

După succesul primei colecte mobile de sânge din luna noiembrie a anului trecut, în care peste 60 de persoane au donat sânge, o nouă acțiune de donare de sânge în comuna Recea era așteptată și a fost întâmpinată cu multă bucurie. Momentul de anul trecut a venit cu confirmarea faptului că importanța donării de sânge, atât pentru viețile salvate cât și pentru propria stare de sănătate a donatorului sanguin, a fost pe deplin înțeleasă și îmbrățișată de comunitatea din Recea. Mai mult, aceste colecte facilitează însușirea  mesajului transmis în cadrul programului național “N-avem SÂNGE?!” de integrare a donării de sânge în rutina unui stil de viață sănătos, de a lua în considerare acest gest de umanitate în afara veștilor sau știrilor despre tragedii în care semenii noștri au nevoie de ajutor.

Pentru ca informația să ajungă în mod eficient la toți cei dornici de un gest de omenie, evenimentul a fost promovat și de aceasta data atât online cât și offline, a fost susținut atât de autoritățile locale cât și de principalele posturi de Radio și TV din zonă și a fost comunicat inclusiv în parohii, cu ocazia slujbelor duminicale.

Așadar, în data de 15 martie peste 70 de persoane s-au adunat pentru a dona sânge, dintre care 59 au donat. A fost o mare bucurie si plăcere să descoperim printre cei prezenți, donatori de la colecta anterioară care așteptau cu nerăbdare acest moment.

“Astăzi, împreună cu prietenii mei din Făgăraș cu care împărtășesc pasiunea pentru alergare, am venit să donăm sânge pentru a doua oara, la Recea.  Este o onoare pentru noi, ne bucurăm să fim și la această ediție alături de prietenii de la #bloodfluencer Marathon, pentru că susținem donarea de sânge și cauza N-avem SÂNGE?!” – Anghel Didi Ioan, donator sanguin.

Cu bucuria revederii, zâmbetele și voia bună au inflorit, așa cum merită de altfel orice eveniment dedicat vieții.

E minunat să vedem cum răspunde comunitatea, extrem de cald, apropiat și sincer, la nevoile celor aflați în suferință, pentru că așa cum știm, sunt în permanență oameni pe paturi de spital, care au nevoie de sânge. Pentru noi, această colectă mobilă reprezintă continuarea demersului de conștientizare pe de o parte a nevoii de sânge, pe de altă parte de devoalare a acțiunilor pe care le întreprindem atât aici, cât si la nivel național, respectiv de a construi comunități de donatori, dornici și gata să se implice în orice clipă în problemele ce țin de sângele pentru transfuzii.” – Marian Costache, Președinte Asociația HEM

Colecta mobilă de sânge din data de 15 martie, a fost organizată cu sprijinul Primăriei Comunei Recea și al Centrului de Transfuzie Sanguina Sibiu.

„Dacă despre prima ediție am spus că a fost un succes,  despre ediția actuală putem spune că este un mare succes, ceea ce demonstrează că cetățenii comunei Recea și în general, locuitorii Țării Făgărașului, știm să ne mobilizăm când e vorba de o cauză nobilă. În plus, e și un gest creștinesc, acum înainte de intrarea în postul Paștelui.” – Dănuț Viorel Miloșan, Consilier Local la Primăria Recea.

Evenimentul de la Recea a fost posibil cu sprijinul companiilor:  MELATERA, BEPCO, AGROMOF FARM, STEFION TRANS, HG CONSTRUCT, ILOJIVVALENCIA TRADING, MAVIDO IMPEX, DIAMISO CONSTRUCT și LA DOI PAȘI Făgăraș.

Parteneri media: NOVA TVMonitorul de Făgăraș, Radio Star Făgăraș și Bună Ziua Făgăraș.

###

Asociația HEM are ca unic demers Programul Național “N-avem SÂNGE?!” (www.n-avemsange.ro), al cărui principal obiectiv este creșterea numărului de donatori sanguini, fidelizați. Principalele modalități prin care programul urmărește atingerea acestui obiectiv îndrăzneț sunt atât campaniile de promovare a beneficiilor pentru sănătate ale donării de sânge cât și creșterea comunității #bloodfluencer (=donator și/sau susținator al donării de sânge).

#bloodfluencer Marathon este unicul eveniment de alergare dedicat exclusiv promovării donării de sânge și reprezintă încununarea celor două direcții dezvoltate in cadrul “N-avem SÂNGE?!”. Este organizat în fiecare an cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, iar ediția cu nr. 4 va avea loc în data de 15 Iunie 2024.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top