Loading....

Doru Mircea (medic, 48 de ani): „Pentru a dona sânge chiar este nevoie de acel ceva care merge dincolo de propria persoană”

testimonial de Doru Mircea

Pot să spun că am fost expus din fragedă tinerețe mesajelor care subliniază importanța donării de sânge. Cu toate astea, nu am făcut-o mult timp.

În urmă cu 10 ani am alergat primul maraton. Ca medic, am știut dintotdeauna cât de important este sportul pentru sănătate; și am făcut sport de când mă știu. Am cochetat toată tinerețea mea cu ideea de a alerga un maraton. Cu toate astea, nu am alergat unul până la 38 de ani.

Ce au în comun povestirile de mai sus? Mai multe lucruri. În primul rând, am alergat primul maraton după ce am găsit, întâmplător, o persoană care m-a inspirat și m-a ajutat să fac acest lucru. Am donat sânge prima dată atunci când un coleg aflat în suferință a avut nevoie de sânge.

Apoi, cu ocazia maratoanelor ce susțin diferite cauze; aproape de fiecare dată am alergat un maraton pentru a susține un anumit proiect. La un moment dat, alergarea și donarea de sânge s-au intersectat.

Am donat sânge a doua oară după “Colectiv”; apoi de ziua unei prietene, apoi de ziua mea. Am donat tot ce am primit odată cu donarea de sânge către alte persoane care au nevoie: tichetele de masă, bilete la teatru, etc.

https://www.facebook.com/1835166143441865/videos/2257146681065351

Nu am cum să descriu de ce o fac, pentru că sentimentele și emoțiile sunt personale. Dar pot să garantez că mulțumirea este dincolo de orice imaginație. Și mai pot să spun că pentru a dona sânge chiar este nevoie de acel ceva care merge dincolo de propria persoană, de avantajele pentru tine sau de tichetele de masă. Cel puțin, în cazul meu, așa este.

La fel ca în multe alte demersuri mărețe, ai nevoie de cineva care să te inspire; sau de ceva; un om, o poveste. Îți doresc să-ți găsești povestea sau omul.

Doru Mircea are 48 de ani, este medic de profesie și a ales să susțină cauza „N-avem SÂNGE?!” la Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon 2020.

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii nostri din acest program

INHT, MACROMEXH.EssersCertSIGNIQadsGrupul Digi | RCS & RDS,Universal SolutionX2 AdventureBucharest Running ClubItsy Bitsy, Fundatia Universitara AISTEDA, Fundatia Donatorilor Benevoli de SangeAMiCUS Bucuresti, Activator HUB, RingRingNutrivitaGetica OOHPaco Media, TOI Innovative Media, Joint Media, Way MediaFairway MediaBlitz TechnologyExpodom si Motion Vision Communication.

In Bucuresti, programul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

In Constanta, programul este sustinut local de Seaview AdvertisingCity Park Mall, Magazinele Brick si Radio Constanta.

, , , , , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top