Loading....

Mâncarea Campionilor, cu Dr. Șerban Damian

#bloodfluencer Marathon este evenimentul organizat de Asociația HEM – Program Național N-avem SÂNGE?! cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. Acest gest altruist, merită recunoscut și sărbătorit pe măsura beneficiilor pe care la aduce atât pentru sănătatea pacienților, cât și pentru cea a donatorilor de sânge. Încurajăm donarea de sânge ca o rutină într-un stil de viață sănătos, alături de alte obiceiuri bune cum sunt sportul / mișcarea în general și desigur, o alimentație echilibrată și corectă.

În pregătirea celei de-a 4-a ediții a #bloodfluencer Marathon, vă aducem  în atenție un prim webinar asociat antrenamentelor voastre pentru cursele din 15 Iunie și nu numai, de a cărui utilitate sperăm să vă bucurați. Așadar, miercuri – 8 Mai 2024, începând cu ora 19:00, vă invităm să participați la o sesiune de informare cu privire la nutriția potrivită și adaptată pentru pasionații curselor de alergare, urmată de o sesiune de Q&A.

Invitatul nostru este Dr. Șerban Damian, specialist în nutriţie sportivă, fondator al Centrului Superfit – una dintre clinicile importante dedicate creșterii performanțelor fizice – și de asemenea, donator de sânge și alergător pasionat de curse pe distanțe lungi.

Moderatorul webinarului Mâncarea Campionilor este Marian Costache, #bloodfluencer co-fondator al Programului Național N-avem SÂNGE?! – Președinte al Asociației HEM.

De-a lungul timpului, în cadrul programului N-avem SANGE?!, ne-am bucurat de o serie de interviuri cu Dr. Șerban Damian, pe teme de nutriție asociată performanțelor sportive, precum și din perspectiva donării de sânge ca potențator al stilului de viață activ. Dintre acestea, alegem să vă atragem atenția asupra unui interviu, ca preambul pentru webinarul din 8 Mai.

În acest an, Centrul Superfit a devenit partener oficial al #bloodfluencer Marathon. 

Participarea la webinarul Mâncarea Campionilor este gratuită, dar pentru acces este necesar să vă înscrieți folosind link-ul de mai jos, până în data de 7 mai.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_3Nb0uZL8t8R0zEWWYHy3RBiPqONfvBPsEJykrdabP-noag/viewform

Despre Dr. Șerban Damian

A absolvit ca șef de promoție programul de Master “Nutriție și siguranţă alimentară” organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București. Specializarea în nutriție sportivă a obținut-o în cadrul unui program internaţional dedicat medicilor, al Comitetului Olimpic Internaţional, condus de către specialişti în nutriţie din cele mai mari universităţi ale lumii. 

În anul 2007 a înfiinţat Centrul Superfit unde acordă consultanţă nutriţională şi de antrenament, atât publicului larg, cât şi companiilor private, sportivilor de performanţă, echipelor sportive, loturilor naţionale şi olimpice. În 2017 a extins activitatea centrului, iar Centrul Superfit a devenit una dintre clinicile importante ce se ocupă cu creşterea performanţelor fizice.

În perioada 2016-2018 a fost nutriţionistul Echipei Naţionale de Fotbal a României, ocupându-se direct de alcătuirea şi supravegherea meniurilor si programelor de suplimentare pentru jucătorii naţionalei.

În 2008 a lansat primul site românesc dedicat nutriţiei sportive – www.nutritiesportiva.ro

Publică periodic clipuri pe teme de nutriţie pe canalul său YouTube, numit Doctor Damian, care a depăşit 100.000 de abonaţi.

Recent a lansat prima platformă online cu cursuri de nutriţie – www.cursuridenutritie.ro

Este alergător de maraton şi a participat la o mulţime de concursuri de alergare pe distanţe lungi. În 2008 a pus bazele Ro Club Maraton, primul club de alergare din România.

Asociația HEM

Asociația HEM are ca unic demers Programul Național “N-avem SÂNGE?!” (www.n-avemsange.ro), al cărui principal obiectiv este creșterea numărului de donatori sanguini, fidelizați. Principalele modalități prin care programul urmărește atingerea acestui obiectiv îndrăzneț sunt atât campaniile de promovare a beneficiilor pentru sănătate ale donării de sânge cât și creșterea comunității #bloodfluencer (=donator și/sau susținator al donării de sânge). 

#bloodfluencer Marathon este unicul eveniment de alergare dedicat exclusiv promovării donării de sânge și reprezintă încununarea celor două direcții dezvoltate in cadrul “N-avem SÂNGE?!”. Este organizat în fiecare an cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, iar ediția cu nr. 4 va avea loc în data de 15 Iunie 2024. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top