Loading....

Maratonul Internațional București 2023, o ediție specială pentru „N-avem SANGE?!”

Ultima ediție a Maratonului International București, desfășurată în perioada 14 – 15 octombrie 2023, a ajutat programul „N-avem SÂNGE?!” să bifeze cea de-a 4-a prezență în lista cauzelor sociale susținute în cadrul acestui eveniment. Peste 1000 de alergători au ales cauza noastră, ceea ce pentru „N-avem SÂNGE?!” reprezintă traversarea unui nou prag, pe fondul trendului ascendent de susținători, de la o ediție la alta.

Mulțumirile și recunoștința pentru toți cei care au înțeles și au selectat „N-avem SÂNGE?!” acum sau la oricare din edițiile anterioare, este nemărginită. Și asta, pentru că atunci când alegem un demers social a cărui finalitate nu e tangibilă pe termen scurt, reușim o altfel de înțelegere a vieții. Iar efectul profund al unui astfel de moment, transcede evenimentul în sine și duce mai departe mesajul nostru.  Prin urmare, știm că cei peste 1000 de alergători care au făcut Pași de #bloodfluencer alături de noi la această ediție, nu se opresc aici și își continuă cadența în încurajarea donării de sânge ca parte dintr-un stil de viață sănătos.

#interactiuni

Dar mai departe de interacțiunile atât de umane cu susținătorii nostri, discuțiile calde și argumentate pe marginea nevoii de sânge, acest eveniment ne-a oferit din nou ocazia sa întâlnim micro-comunități de #bloodfluenceri, cristalizate nu doar în familii sau grupuri de prieteni, ci și în companii. Prin urmare, și în acest an am avut plăcuta surpriza să întâlnim alergători din companii care au ales împreună, să susțină cauza noastră. Sau companii care au ales să ne susțină, încurajându-și angajații sa alerge.

“Una dintre valorile care ne ghidează pe noi, la SIGNAL IDUNA, este implicarea față de comunitate. Prin profilul activității pe care o desfășurăm, suntem preocupați permanent de binele românilor și credem cu tărie că fiecare acțiune, fiecare gest contează pentru o schimbare pozitivă în societate. De aceea, suntem mândri că echipa noastră a alergat la Bucharest Marathon pentru a susține donarea voluntară de sânge, prin programul național N-avem SÂNGE?!” derulat de Asociația HEM. Implicarea noastră are un scop clar: acela de a deveni #bloodfluenceri și de a contribui la dezvoltarea comunitații de donatori.

#experienta

Experiența de a deveni #bloodfluenceri și de a alerga împreună ne-a adus multă bucurie, iar spiritul de echipă care ne-a unit pe tot parcursul cursei a fost impresionant.

Donarea de sânge reprezintă un gest simplu, dar în același timp extraordinar, având potențialul de a aduce o schimbare semnificativă în viețile celor care au nevoie. Prin donarea de sânge, putem salva vieți! Pentru că sănătatea este parte din ADN-ul SIGNAL IDUNA, încurajăm cât mai mulți români să se implice, devenind donatori sau susținând cauza printr-o astfel de acțiune. Este un act de generozitate și de solidaritate pe care oricare dintre noi îl poate realiza. Acesta nu trebuie să fie un gest izolat, ci unul firesc, parte a unui stil de viață sănătos.”Lidia Malacia, Marketing Manager SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

Mai mult, sunt companii care și-au făcut chiar un obicei din a susține cauza „N-avem SÂNGE?!”. Înaintea evenimentului, Brândușa Popa, Deputy General Manager iCredit declara:

#pasidebloodfluencer

Ne bucurăm foarte tare că vom face și anul acesta pași de #bloodfluencer. Toată lumea știe că mișcarea înseamnă sănătate, dar participând la Fun Race din cadrul Bucharest Raiffeisen Marathon 2023 și susținând proiectele “N-avem SANGE?!”, această sintagmă capătă o dublă semnificație. În România, nevoia de sânge e mereu stringentă și încercăm să contribuim și noi la îmbunătățirea situației. Suntem mândri de cei 50 de colegi ai noștri care se vor alinia la start și, astfel, echipa iCredit va fi mai puternică decât anul trecut. Sănătatea, distracția în echipă și susținerea unei cauze dragi, devin deja o tradiție pentru noi.”

Cu ocazia fiecarei ediții, ne bucurăm de toată energia pe care o primim și încercăm să oferim cel puțin la fel de multă, înapoi. Anul acesta am avut parte și de suport, iar punctul de hidratare gestionat de „N-avem SÂNGE?!” s-a bucurat de energie verde luată direct de la soare, cu ajutorul prietenilor de la Darcom Energy. Așadar, pupitrul la care DJ Vlad Vasilescu a asigurat muzica la punctul nostru de hidratare de la km 6 și respectiv km 40, a fost alimentat cu ajutorul sistemului mobil de alimentare cu energie electrica prin panouri solare.

#sustenabilitate

„Suntem bucurosi să oferim o contribuție la evenimentele comunității și să promovăm energia verde și sustenabilă, oferind o alternativă cu zero impact negativ asupra mediului. Utilizarea statiei de încarcare mobilă Victron Energy pentru a asigura energia necesară demonstrează angajamentul nostru de a furniza surse de energie ecologică și eficientă.

Suntem dedicați să continuăm să aducem soluții inovatoare în domeniul energiei regenerabile și să contribuim la dezvoltarea durabilă a comunității.  

Suntem încrezători în faptul că, împreună cu programul „N-avem SANGE”, putem face o diferență semnificativă în comunitatea noastră și să contribuim la schimbările pozitive. Ne bucurăm să fim alături de voi în această misiune și să lucrăm împreună pentru a aduce beneficii tuturor prin intermediul energiei verzi și sustenabile.”Diana Stîngă, Manager Comunicare Darcom Energy

#impreuna

În ceea ce ne privește, a fost o ediție specială, din toate punctele de vedere. Am depășit un prag al numărului de susținători, am regăsit prieteni vechi, ne-am făcut prieteni noi, iar parte din colegii noștri au trecut prin toate emoțiile disponibile în cadrul acestui eveniment: voluntari în organizarea „N-avem SÂNGE?!” la eveniment, alergători și chiar paceri (pacer = alergător care parcurge traseul într-un ritm constant, având rolul de a ajuta participanții ce doresc să țină viteza respectivp, să facă față psihic cursei).

Colega noastră Simona Lukacs, #bloodfluencer coordornator “N-avem SANGE?! @MIB2023 a fost cea care a trecut prin toată paleta acestor emoții:

 “Maratonul Internațional București 2023 a fost o experiență extrem de intensă pentru mine. Zilele 12-15 Octombrie au dat o însemnătate aparte cuvintelor ‘’City of Joy. City of Running’’.

Nu voi mai spune câtă încărcătură emoțională, câtă BUCURIE au întâlnirile la Sport Expo cu cei ce au susținut, din motive personale, intime, cauza N-avem SÂNGE?!.

#pacer

Aș vrea  însă să vorbesc despre prima mea experiență de pacer la acest eveniment. Mi s-a spus ca a fi pacer înseamnă a ajuta. A ajuta alergătorii să își învingă temeri, limite impuse doar de ei, să își atingă obiective personale, să se BUCURE de experiența respectivă. Și mi s-a părut a fi exact ceea ce fac de 2 ani de zile, alături de colegii mei din programul N-avem SÂNGE?!. Încercăm să aducem BUCURIA în actul de donare, să învingem temeri și să facem din actul de donare o experiență plăcută, repetitivă.

La MIB 2023 am alergat alături de mii de oameni frumoși ce au transformat Bucureștiul, pentru câteva zile într-un oraș al mișcării, un oraș al BUCURIEI, al fair-play-ului. Pe traseu ne-am împărtășit emoții, neputințe, speranțe și am ajuns la FINISH cu toții, învingători și mult mai încrezători în noi.

Aplaud ÎNTREAGA COMUNITATE ce a participat la acest eveniment: organizatori, voluntari, participanți la curse, trecătorii ce au întrerupt una din acele zile pentru a încuraja.”

Prezența „N-avem SÂNGE?!” la toate evenimentele sportive de alergare organizate de ABRC este deja o constantă, iar relația de prietenie dezvoltată cu organizatorii acestor evenimente, modul în care obiectivele noastre se contopesc, confirmă încă o dată că asocierea donării de sânge cu rutina unui stil de viață sănătos este una autentică.

#esential

Suntem încântați să-i avem alături de noi pe cei din echipa minunată din spatele Asociației HEM (“N-avem SÂNGE?!”). Munca pe care o fac în sprijinirea educării publicului pentru a dona voluntar sânge, este esențială pentru țara noastră. Ne bucura cu fiecare ediție a Maratonului București să colaboram cu o echipă precum “N-avem SÂNGE?!”, întotdeauna este o experiență excelentă.” – Dana Marcu, reprezentant Asociația Bucharest Running Club.

Cât despre starea de spirit pe care o simțim cu ocazia oricărei participări, folosim fiecare ocazie pentru a o sublinia. Acum, pe lângă Simona Lukacs, din partea noastră au luat cuvântul Delia Modrea și Alexandra Boboc.

Chiar dacă Raiffeisen Bank Bucharest Marathon a fost la a 16 ediție, fiecare este unică în felul ei. Am experimentat de-a lungul timpului și din poziția de participant, însă tot ca voluntar imi place cel mai mult! Practic, simți emoția și bucuria tuturor participanților și voluntarilor de la punctul de hidratare deopotriva și asta e MINUNAT.

Oferi un pahar cu apa si primesti zambete ca raspuns, asa-mi doresc sa oferim o picatura de sange si zambetul sa revina pe chipul pacientului!” – Delia Modrea, secretar Asociatia HEM – “N-avem SÂNGE?!”

#experienta

Întotdeauna experiența participării în calitate de #bloodfluencer în cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Marathon se simte ca un vis din acela frumos tare.

La ediția de anul acesta, pot spune că am rămas plăcut surprinsă de numărul ridicat de alergători și de toată energia molipsitoare creată în jurul evenimentului. M-am bucurat să pot contribui și eu la aceasta prin discuțiile cu trecătorii de la SportExpo, sau prin momentele de duminică, atunci când alergam și eu cot la cot cu participanții pentru a surprinde cele mai frumoase cadre in RAW, direct din inima evenimentului. M-am hrănit cu fiecare zâmbet de alergător pe care îl primeam în dar de fiecare dată când îmi puneam obiectivul aparatului pe poziții. Tare bine s-a simțit!

Au fost niște zile în care indicatorul metaforic al endorfinelor a atins cote maxime. Iar eu nu pot decât să fiu recunoscătoare că am putut contribui la transformarea orașului într-un loc al sportivității și al promovării sănătății fizice, dar și mintale. E o reală onoare să simți că aparții unei comunități atât de speciale, cum se creează de fiecare dată prin intermediul fenomenului Raiffeisen Bank Bucharest Marathon!” – Alexandra Boboc, Task Manager Asociatia HEM – “N-avem SÂNGE?!”

###

Asociația HEM are ca unic demers Programul Național “N-avem SÂNGE?!” (www.n-avemsange.ro), al cărui principal obiectiv este creșterea numărului de donatori sanguini, fidelizați. Principalele modalități prin care programul urmărește atingerea acestui obiectiv îndrăzneț sunt atât campaniile de promovare a beneficiilor pentru sănătate ale donării de sânge cât și creșterea comunității #bloodfluencer (=donator și/sau susținator al donării de sânge).

#bloodfluencer Marathon este unicul eveniment de alergare dedicat exclusiv promovării donării de sânge și reprezintă încununarea celor două direcții dezvoltate in cadrul “N-avem SÂNGE?!”. Este organizat în fiecare an cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, iar ediția cu nr. 4 va avea loc în data de 15 Iunie 2024.

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top