Loading....

Aproximativ 15000 de alergători la 15 ani de Raiffeisen Bank Bucharest Marathon

comunicat

Aproximativ 15.000 alergători au luat startul din Piața Constituției în cele 6 curse la Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON. Atât cursele competitive cât și cele necompetititve au fost sold out.

Lista câștigătorilor:

La Maraton Raiffeisen Bank (42,195 km), proba Masculin, primii trei câștigători au fost românii Alexandru Corneschi cu timpul 02.15.58, urmat de Silviu Stoica cu 02.28.52 și Nicolae Bălan cu 02.33.04.

La Maraton Raiffeisen Bank (42,195 km), proba Feminin, primele trei câștigătoareau fost româncele  Adela Bălțoi (Dumitrescu) cu 02.48.09, urmată de Iulia Drăgoi cu timpul 02.55.15 și Nicoleta Ciortan cu 03.03.42.

La ștafetă ZuzuFit a câștigat echipa Asombalonga (N.Coman, R. Vidrea, I.Dumitru, R. Miklos) cu 02.19.14.

La cursa Semimaraton Playtika, proba Masculin primii trei câștigători au fost Nicolae Alexandru Soare cu 01.02.24, urmat de Andrei Rusu cu 01.04.10 și de Maxim Răileanu (Moldova) cu 01.04.43.

La cursa Semimaraton Playtika, proba Feminin, primele trei câștigătoare au fost Sarah Giomi (Italia) cu timpul 01.23.14, Zinaida Sacară (Moldova) cu 01.25.43 și Mihaela Nunu (România) înregistrând timpul 01.25.58.

La cursa de 10 km Vodafone câștigători au fost Laviniu Chiș (România) cu 00.30.01, Vitalie Gheorghiță(Moldova) cu timpul 00.30.48  și Charles Duminy (Franța) cu 00.31.24.

La categoria feminin 10 km Vodafone, primele alergătoare au fost Claudia Florea (România) cu  00.36.22, urmată de Stacey Winter (Marea Britanie) cu 00.36.29 și Andreea Stăvilă (Moldova) cu 00.37.26.  La cursa de 10 km Vodafone fotolii rulante, câștigători au fostromânii  Costin Viorel Comșa (Republica Moldova) cu 0.18.36, urmat de Florian Mihuț cu 00.22.09 și Cătălin Creangă cu timpul 00.26.17

Cifre despre Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON 2022:

–           15.000 oameni la start;

–           650 de voluntari;

–           20 de cauze sociale la care alergătorii au putut adera;

–           11 puncte de divertisment (DJ, fanfare, artiști);

–           9 puncte de hidratare

– personal medical în punctele de start/sosire și pe traseu (9 ambulanțe, 50 de voluntari Crucea Roșie, 9 patrule mobile intervenție rapidă)

– Cursa de maraton este criteriu de calificare pentru Campionatul Mondial de Maraton 40+ (Maratonul din Chicago);

Primii cinci clasați la cursele  necompetitive -Cursa Populară EY Romania și Cursa Copiillor McDonald’s din cadrul Maratonului București au primit premii în bani, produse și servicii.(vezi aici)

Participanții la Maratonul București vor primi și anul acesta albume foto personalizate, care vor fi disponibile pe site-ul evenimentului, începând cu marți dimineață, 12 octombrie. Noutatea acestei ediții este că ele vor fi oferite tuturor alergătorilor, indiferent că sunt concurenți ai curselor competitive sau necompetitive.

Este nevoie de un număr mare de organizații care lucrează împreună pentru a face un eveniment de succes la scară largă cum este Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON și suntem foarte recunoscători pentru susținerea și efortul echipei RunInBucharest, a voluntarilor,  organizațiilor caritabile, organizațiilor locale care ne oferă sprijinul nu numai în weekendul evenimentului ci și pe tot parcursul anului, partenerilor noștri extraordinari care ne-au susținut alergătorii de-a lungul timpului și nu în ultimul rand, întregii comunități de running care ne sunt alături și fără de care nu ar avea sens acest eveniment.

Sunteți cu toții minunați și vă mulțumim că ați ales să alergați cu noi!

Sponsori ai Maratonului Bucuresti: Raiffeisen Bank – Sponsor Oficial, Under Armour – Partener Tehnic și tricoul oficial al evenimentului, Playtika – Sponsor Gold și Sponsor Cursa 21 km, McDonald’s-Sponsor Cursa Copiilor, EY România-Sponsor Cursa Populară, Vodafone – Sponsor Cursa 10 km, Zuzu Fit Sponsor Cursă Ștafetă, GoldNutrition – Energizantul Oficial, Autonom-Partener Mobilitate, Samsung România, WorldClass,  Izvorul Minunilor – Apa Oficială.

Parteneri media: Radio Zu – Official Radio Station,TVR, Gazeta Sporturilor, wall-street.ro, MediaTrust.

Parteneri instituționali: Primăria Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul de Interne, Federația Română de Atletism.

ONG-uri asociate Maratonului București: Asociația Help Autism, Asociația ALIA, Ajungem Mari, Autism Voice, Fundația Autonom, Fundația Motivation România, Hope and Homes for Children România, Hospice Casa Speranței, Crucea Roșie Sector 1,  N-AVEM SÂNGE, Pădurea Copiilor, Salvați Copiii România, UNITED WAY, Rotary, Teach for România.Fundația Autonom, Fundația NANE.

Despre RunInBucharest

RunInBucharest este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găduiesc anual astfel de competiții. Toate competițiile #RunInBucharest sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și World Athletics (Federația Internațională de Atletism). RunInBucharest a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de peste 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. RunInBucharest a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în România – www.voluntarinsport.ro. Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com, www.voluntarinsport.ro, www.runinbucharest.com. FB/Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest 

, , , , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top