Loading....

115 angajati au donat peste 50 de litri de sange in campania DIGI Doneaza VIATA

La finalul celei de-a sasea editii a campaniei de responsabilitate sociala DIGI Doneaza VIATA, 115 colegi din Grupul DIGI au donat curaj si peste 50 litri de sange in cele trei sesiuni organizate in Bucuresti si Timisoara. Echipele centrelor de transfuzie sanguina care s-au deplasat la sediile companiei au colectat in zilele de 14, 28 si 29 iunie, tesut care va fi valorificat in sprijinul a aproximativ 345 de pacienti internati in spitalele din tara.

In contextul celebrarii Zilei Mondiale a Donatorului de Sange, iunie a devenit Luna Donatorului@DIGI, astfel Grupul, in parteneriat cu Asociatia HEM (N-avem SANGE?!), a indemnat angajatii si societatea civila sa transforme curajul de a dona intr-un obicei sanatos atat pentru ei insisi, cat si pentru pacientii care au nevoie de transfuzii sau componente sanguine – trombocite, globule rosii, plasma. In urma actiunilor interne, in centrele DIGI special amenajate, au donat benevol 115 angajati si s-au recoltat peste 50 de litri de sange.

Campaniei DIGI Doneaza VIATA s-au alaturat si colegii din divizia media a Grupului: Digi24, Digi Fm, PROFM, Digi Documentare, care au abordat subiecte precum: nevoia de sange din Romania, frica de ace (tripanofobie), beneficiile donarii, lipsa educatiei civice privind actiunea voluntara de donare, cultivarea sentimentului de solidaritate si importanta atragerii tinerilor din Generatia Z in comunitatea donatorilor.

Serghei Bulgac, Director General DIGI, a declarat:

„Actiunile de incurajare a donarii de sange sunt intotdeauna binevenite in randul angajatilor nostri, iar pentru companie a devenit o traditie sa ne reintalnim cu personalul medical de la Centrul de Transfuzie Sanguina, in fiecare vara si toamna, pentru a face, impreuna, un bine pacientilor din spitale. Imi doresc sa aducem o contributie societatii din care facem parte, sa oferim o mana de ajutor celor care au nevoie si, in acelasi timp, sa incurajam si sa convingem cat mai multi oameni sa constientizeze beneficiile pe care acest gest responsabil, umanitar, le are asupra sanatatii colective”.

Marian Costache, Presedinte Asociatia HEM, a adaugat:

„Suntem incantati de parteneriatul cu Grupul DIGI, in primul rand, pentru ca a curs atat de natural. Angajatii companiei, dar si jurnalistii, pe care am avut placerea sa-i cunoastem mai bine cu aceasta ocazie, sunt oameni care au stat in linia intai a evenimentelor, in toti acesti ani delicati, traversati de Romania si de lumea intreaga. Nu in ultimul rand, multumirea noastra se datoreaza si faptului ca un astfel de parteneriat ne va ajuta intotdeauna sa comunicam mesajele noastre unui public larg si cu o frecventa buna. Tristetile nu sunt obligatorii! Merita sa intelegem cu totii ca donarea de sange este un gest normal si sanatos, nu avem nevoie de alte drame, ca sa facem un lucru atat de simplu. E normal s-avem SANGE!”.

Din 2018 si pana in prezent, mai mult de 1.300 de angajati DIGI s-au alaturat celor 12 sesiuni de donare la nivel national, in cadrul carora au fost colectati peste 620 litri de sange, de care au beneficiat aproximativ 3.945 de pacienti.

#statistici

Potrivit statisticilor CTS Bucuresti, aproximativ 2% din romani doneaza sange in mod regulat, in timp ce 7 din 10 oameni au nevoie de sange cel putin o data in viata. In timpul unei sesiuni de donare este recoltata o unitate de 450 ml de sange, cantitate ce se reface ca volum in 60 de minute, iar celular in 2-3 saptamani. Trusa utilizata pentru fiecare donare este sterila si de unica folosinta, iar intregul proces este supravegheat de un medic specialist. Inainte de a ajunge la pacienti, sangele este testat, fractionat in componentele sale si calificat.

Le multumim tuturor colegilor care s-au alaturat si implicat in aceasta campanie, #bloodfluencerilor din programul N-avem SANGE?!, care au transformat curajul in solidaritate, si nu in ultimul rand, Asociatiei HEM si Centrelor de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Timisoara. Impreuna am reusit sa aratam ca E normal s-avem SANGE!

Despre Grupul DIGI| RCS & RDS

DIGI este liderul segmentului de servicii de internet fix, pay-tv si telefonie fixa dupa cotele de piata detinute in Romania si unul dintre operatorii europeni de top in domeniul comunicatiilor electronice convergente, deruland operatiuni in Spania, Italia si prezenta in Portugalia. Compania detine cea mai moderna (state of the art) si mai extinsa retea de fibra optica din regiune. Grupul DIGI pune la dispozitia abonatilor sai si o oferta complexa de continuturi trans-media, prin intermediul diviziei media care cuprinde: televiziunile Digi24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, Digi4K, Film Now (pay-TV), Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel si Hit Music Channel, radiourile Digi FM, PROFM, Dance FM, Chill FM si serviciul de content Digi Online.

Despre N-avem SANGE?!

Programul national N-avem SANGE?! este unicul demers al Asociatiei HEM, un proiect din sfera educatiei pentru sanatate demarat in 2016, care are drept obiectiv atat cresterea numarului de donatori sanguini, fideli si dedicati, cat si schimbarea perceptiei privind donarea de sange si integrarea acestui gest altruist in rutina unui stil de viata sanatos. Principalele directii dezvoltate in cadrul programului urmaresc atat campanii media, de informare si constientizare, cat si dezvoltarea comunitatii #bloodfluencer formata din promotori si donatori sanguini, fideli si dedicati, adevarati ambasadori ai donarii de sange.

, , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top