Loading....

Cand “Esti si tu #bloodfluencer @Bucharest Half Marathon!”

articol de Andreea Timofte

“Fiecare ocazie in care putem atrage atentia asupra integrarii donarii de sange in rutina unui stil de viata sanatos – atat pentru trup cat si pentru suflet – ne motiveaza sa crestem randurile #bloodfluencerilor” e apelul cu care am inceput pregatirile pentru Bucharest Half Marathon, eveniment desfasurat in 4 – 5 septembrie.

Dupa o perioada atat de lunga in care evenimentele sportive in format fizic au fost suspendate, in care cursele virtuale au suplinit, dar au nu redat in primul rand atmosfera si emotia momentului pe care o simti ca participant (sportiv sau organizator), ocazia revenirii unuia dintre cele mai mari evenimente de alergare din Bucuresti a fost motiv de mare bucurie.

Prezenta cauzei “N-avem SANGE?!” la evenimentele sportive este motivata inainte de toate de faptul ca,  donarea de sange merita si poate sa intre in rutina unui stil de viata sanatos. Mai departe de nevoia mare de sange, nevoie care in continuare mobilizeaza si este din pacate factor majoritar in apelurile de donare de sange, acest gest de generozitate fata de cei aflati in dificultate, aduce in egala masura si beneficii de sanatate pentru donatori. Asa cum ne spunea d-na Dr. Corina Posea intr-un interviu de-acum cativa ani, donatorul de sange are un risc mult mai scazut, in raport cu populatia martor, de a dezvolta boli inflamatorii, accidente vasculare cerebrale, infarct de miocard si cancer. Asta, fara sa mai punem la socoteala ca indivizii altruisti, dedicati actiunilor caritabile, dedicati voluntariatului, traiesc mai mult cu 4 ani, conform unui alt studiu publicat la vremea interviului.  

#beneficiupentrusanatate

Oamenii orientati catre sport, catre miscare, stiu ce inseamna rutina antrenamentelor si au deja un mod aparte de a aborda grija fata de sanatatea lor si implicit a celor din jurul lor. Astfel ca, un eveniment sportiv – asa cum este Bucharest Half Marathon – aduce fata in fata o cauza cu principii sociale, de sprijinire a celor aflati in nevoie, dar care compenseaza mai mult chiar, prin beneficii si valori asociate sanatatii, cu oameni care au deja in rutina cotidiana un minimum de comportamente asociate unui stil de viata sanatos. Mai mult decat atat, inteleg deja rutina antrenamentelor, in acest caz, a donarilor recurente.

Asadar, le multumim tuturor celor care au ales sa ne sustina la acest eveniment, fie participand ca #bloodfluencer voluntar, fie ca #bloodfluencer alergator si in mod deosebit organizatorului evenimentului – Asociatia Bucharest Running Club, care a inteles inca de la prima noastra participare, miza si obiectivul programului “N-avem SANGE?!”.

A fost o incantare sa interactionam cu participantii (donatori sanguini sau nu) la Sport Expo, sa le povestim despre beneficiile donarii de sange, sa incurajam si sa oferim suport la punctele de hidratare care ne-au fost alocate in ambele zile ale evenimentului si sa vedem / recunoastem #bloodfluenceri care ne sustin inca de la prima editie e evenimentelor de alergare organizate de ABRC, in care am fost listati in randul cauzelor sociale.

Cativa dintre colegii nostri au lasat mai jos doua-trei ganduri, dupa participarea la eveniment:

Delia Modrea – „Donarea de sânge și voluntariatul, separat, aduc un aport de energie pozitiva organismului, însă împreună creaza un boom de energie!

Cam asta s-a întâmplat in aceste 4 zile petrecand timp alaturi de donatori voluntari si donatori participanti, raspunzand la întrebări despre donare, incurajand oameni tematori de ace și organizand alături de bloodfluenceri punctele de hidratare. 4 zile minunate care au trecut foarte repede însă speram ca la sfarsit de octombrie să repetăm experienta!

Vă mulțumesc tuturor, voluntari, participanti, organizatori! „

Madalina Dicu-Sava  – „Experienta de voluntar la BHM a fost una fantastica!

M-am bucurat sa fiu parte dintr-o echipa formata din oameni exceptionali care si-au inteles locul, rolul si care s-au pliat rapid atunci cand task-urile alocate s-au modificat. Zona punctelor de hidratare este una care necesita multa atentie, rapiditate si mult vibe pozitiv ceea ce spun eu ca am oferit cu totii. In plus, faptul ca echipa noastra de voluntari a fost formata si de #MiniVoluntariDeTop consider ca e o buna opurtunitate sa le aratam si celorlati ca aceste actiuni se pot deprinde de la orice varsta. „

Elena Hogas – “#bloodfluencer donator, alergător sau voluntar? De ce nu toate trei?

Dacă prima “titulatură” este bifată cu regularitate de ani de zile – indiferent de vreme şi vremuri, pe 4-5 septembrie 2021 a venit rândul să le scot la înaintare pe celalte două, în cadrul Bucharest Half Marathon.

Cu extra entuziasm, mai ales după mai bine de un an în care restricţiile impuse de pandemie ne-au privat pe toţi de bucuria participării la evenimente ample în cadrul cărora să promovăm şi susţinem donarea voluntară de sânge.

#bloodfluencer alergător (sau mai degrabă mergător, după un an care nu s-a pus din punct de vedere sportiv … dar s-a depus) – bifat la cursa de 10km! #bloodfluencer voluntar (cu muşchi făcuţi la deschiderea sticlelor de la punctul de hidratare şi sesiuni foto realizate cu telefonul care cere camera cu mai mulţi megapixeli) – bifat la cursa de 21km! #bloodfluencer donator – de fiecare dată când se poate, până când se poate. Şi se poate! Oricine poate măcar una dintre cele trei. Restul sunt scuze!”

Paul Varga – “Prezenta de anul acesta la semimaratonul București a fost una cu totul speciala.

Cea mai asteptata editie a avut loc pe 4-5 septembrie 2021. Am avut parte de 4 zile pline de energie pozitiva. Ne-a umplut mintea si sufletul de bucurie, de emotii si ne-a reamintit cat de frumos si sanatos este sa petrecem cateva clipe alături de oameni minunati, prieteni vechi si noi, colegi si parteneri de organizare.

Am primit si am transmis celor din jur încredere, siguranta si curaj. Ne-am incarcat creierul de endorfine. Am trăit intens fiecare moment. La Sport Expo, in parcul Izvor, a fost un prilej potrivit sa revedem atat ambasadori ai donarii de sange, cat si oameni  care ne sustin demersul din umbra. Misiunea noastră este aceea de a motiva donatorii de sange sa viziteze regulat centrele de transfuzii si, in acelasi timp, de a explica celor care nu au aflat deja, rolul donarii de sange in viata de zi cu zi.

#atmosferasuperba

Pe lângă toate acestea, am alergat duminica proba de semimaraton. Am trăit aproximativ 1h45min intr-o atmosfera superba, m-am bucurat de fiecare pas de alergare pe care l-am pus pe asfaltul din oras, si m-am incarcat cu vibe-ul de pe traseu. Mi-a lipsit enorm energia orasului dintr-o zi in care masinile stau pe loc iar oamenii alearga si se simt in largul lor. Mi-a lipsit participarea la evenimentele de alergare din Bucuresti. Parca a trecut o vesnicie de la ultima editie si pana acum. Trebuie sa recunosc ca nimic nu ar fi fost la fel fara Bucharest Running Club. Felicitari pentru organizare! Sunteti o echipa de nota 10. Ne bucuram sa fim acolo, cu voi, la fiecare eveniment. Pe data viitoare!”

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguina BucurestiCentrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanta si al Centrului de Transfuzie Sanguina Ploiesti.

Partenerii nostri din acest program

INHT, MACROMEXH.EssersCertSIGNIQadsGrupul Digi | RCS & RDS,Universal SolutionX2 AdventureBucharest Running ClubItsy Bitsy, Fundatia Universitara AISTEDA, Fundatia Donatorilor Benevoli de SangeAMiCUS Bucuresti, Activator HUB, RingRingNutrivitaGetica OOHPaco Media, TOI Innovative Media, Joint Media, Way MediaFairway MediaBlitz TechnologyExpodom si Motion Vision Communication.

In Bucuresti, programul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

In Constanta, programul este sustinut local de Seaview AdvertisingCity Park Mall, Magazinele Brick si Radio Constanta.

, , , , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top