Loading....

Esti manager? Fii #bloodfluencer de Giving Tuesday!

articol de Marian Costache

Citeam acum ceva vreme de un studiu produs de niste cercetatori haiosi, prin care se proba statistic cumva ca persoanele deschise catre acte caritabile traiesc in medie cu 4 ani mai mult decat altii, care nu iau in calcul asemenea actiuni.

O fi sau nu adevarat, vom afla poate intr-o zi, cand va fi ramas poate doar putina ata pe mosorul vietii. Ceea ce e insa foarte adevarat este ca noi am pornit “N-avem SANGE?!” ca pe un joc cu miza dubla. Am vrut pe de-o parte sa semnalam lipsa sangelui din spitale, ca pe o realitate de neignorat, iar pe de alta ne-am propus sa comunicam sustinut donatorilor despre cat de sanatoasa este donarea recurenta de sange.

Stim insa ca drumul e lung si chiar daca statisticile arata bine din cand in cand, “mai e mult pana departe”. Schimbarea de comportamente e foarte greu de facut la adulti si implica in mod cert exemple personale. Din acest motiv si datorita faptului ca experienta donarii de sange este in sine o chestiune extrem de personala am fondat o comunitate de ambasadori ai donarii de sange – #bloodfluenceri – dispusi sa probeze donarea prin exemplul personal si totodata sa o sustina in fata apropiatilor, cu explicatii si argumente potrivite.

In acest moment comunitatea noastra de bloodfluenceri are peste 400 de membri, din toata tara, donatori dispusi ca pe langa atentia pe care o acorda donarii recurente sa si promoveze gestul lor in microcomunitatile din care fac parte. Mai mult decat atat, unii dintre ei au participat activ la multiple actiuni de voluntariat sau au reprezentat programul “N-avem SANGE?!” la mai multe competitii sportive.

In finalul acestui an, mai exact incepand din 3 Decembrie, avem in plan sa alaturam initiativa noastra miscarii globale #GivingTuesday. Concret, toata luna Decembrie vom invita manageri, antreprenori, team leader-i, conducatori de departamente, etc, sa sprijine donarea de sange si sa devina #bloodfluenceri. Planul este sa-i invitam sa doneze alaturi de echipele pe care le conduc, sa ofere un exemplu personal, pentru ca mai apoi sa si vorbeasca despre asta altora ca ei.

Nu e greu, trebuie doar sa puna putina inima, asa cum si spune sloganul #GivingTuesday. De fapt, nimic nu se poate face fara sa pui inima.

Pentru ca ne place sa dam exemple concrete si sa nu ramanem doar la nivel declarativ cu acest proiect, avem o poveste chiar de astazi, cu echipa Universal Solution, care a furat un pic startul, pentru campania noastra de #GivingTuesday.

Elvira Munteanu este General Manager @ Universal Solution, iar astazi, chiar de ziua ei, si-a invitat colegii si partenerii de afaceri sa vina sa doneze la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Elvira a pus inima, cred asta poti sa faci si tu. Pune Inima de #GivingTuesday! Devino #bloodfluencer, implica-te! Nu in ultimul rand, daca te-ai decis sa mergi cu echipa la unul din centrele de transfuzie, da-ne un semn la contact@n-avemsange.ro si venim si noi. Abia asteptam sa va cunoastem.

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Fundatia Universitara AISTEDA, MACROMEX, Smith&Smith, Deutsche Leasing, Victron Energy, CertSIGN, Gerocossen, IQads, Universal Solution, X2 Adventure, Bucharest Running Club, Radio Romania, Itsy Bitsy, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Smart Society si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

, , , , ,

One thought on “Esti manager? Fii #bloodfluencer de Giving Tuesday!

  1. Pingback: 2019, retrospectiva unui an deosebit – N-AVEM SANGE!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top