Loading....

07-42-88-00-88 numarul de SMS-uri pentru sange

Nu stim ce relatie aveti voi cu numerele, noi stim ca e bine sa le lasam sa spuna cate ceva. De exemplu, numarul de mai sus noua ne comunica ideea de infinit. “8” e un “infinit” pe verticala si de aceea noi, cei de la “N-avem SANGE”, am ales si am oferit acest numar de telefon Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, drept numar de la care se vor trimite SMS-uri donatorilor, de-acum inainte.

Aceste SMS-uri, trimise inca din aceasta luna Februarie, de catre Centrul de transfuzie Sanguina Bucuresti, sunt in principal de multumire. De multumire in numele pacientilor din spitale care asteapta sangele, de multumire anticipata pentru cei care inteleg o situatie speciala, o urgenta, sau pur si simplu lipsa sangelui, si accepta sa vina sa doneze, pentru ca s-a implinit intervalul dintre donari. Mereu de multumire!

Atunci credem ca se zareste legatura cu “infinitul”, pentru ca de fapt doar dragostea infinita fata de semenii lor ii aduce pe donatori periodic in Centrul de Transfuzie. Nimic altceva nu-i va putea motiva la fel de tare. Undeva, in fata unei instante in care toate se vad si conteaza, toata lucrarea acestor 1,8-2% dintre romani, donatori de sange, reuseste sa salveze sute de mii dintre semenii lor. Doar la nivelul Bucurestiului, pe parcursul anului 2017 de exemplu, au beneficiat de sangele donat peste 150.000 de oameni.

Dr. Corina Posea, Medic Hematolog la Centrul de Transfuzie sanguina Bucuresti

“Comunicarea prin mesaje este deosebit de importanta pentru cei trei actori implicati in actul transfuzional, ma refer aici la donator, personal medical si pacient. Pentru donatori este util pentru ca afla in timp real informatii relevante de la centrul de transfuzie privind termenul de donare, programul, actiunile de colecta mobila, anunturile pentru grupe rare, precum si multumiri atunci cand sangele lor a ajuns la pacienti.

Pentru personalul medical aceasta solutie reprezinta un  instrument util, pe care–l are la dispozitie pentru situatii in care lipseste o anumita grupa, iar presiunea psihologica sub care ajunge sa lucreze atinge cote ridicate. Asa cum se stie, sunt situatii in care operatii importante sunt trecute in asteptare, pana cand produsul de sange devine disponibil.

Solutia este benefica pentru toti pacientii dar mai ales pentru cei care au grupe cu frecvente mai rare in populatie si implicit la donare sau pentru cei care au nevoie de componente speciale, cum ar fi concentratele trombocitare de afereza”,  declara d-na Dr. Corina Posea, Medic Hematolog la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

“E o comunicare utila pentru toata lumea, pacientul are acces mult mai rapid la resursa numita sange iar donatorul primeste informatii relevante in timp real.

Fiind o solutie de comunicare unidirectionala, va marturisesc ca nu ne asteptam sa primim raspunsuri la aceste mesaje de la donatori. Totusi, in cele doua saptamani de functionare de pana acum am primit numeroase mesaje pozitive, de multumire, unele dintre ele chiar etuziaste. Si acest lucru este de natura sa ne bucure si sa ne convinga sa perfectionam cat mai mult functionarea acestui canal de comunicare”, a mai declarat d-na Dr. Corina Posea.

Va rugam deci sa retineti 07-42-88-00-88 pentru CTS Bucuresti si sa subscrieti atunci cand veti fi invitati. Va asiguram ca invitatia donatorilor se face dupa un studiu atent al situatiei de fapt, iar pentru daruirea voastra si noi va multumim, inca de pe-acum!

https://www.facebook.com/NAvemSANGE/videos/1272557066227508/
, , , ,

3 thoughts on “07-42-88-00-88 numarul de SMS-uri pentru sange

  1. Pingback: Un SMS care mi-a facut ziua mai buna – N-AVEM SANGE!

  2. Pingback: 2019, retrospectiva unui an deosebit – N-AVEM SANGE!

  3. Pingback: Coronavirusul care ne uneste – N-AVEM SANGE!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top