Loading....

#bloodfluencer cu bucurie si speranta @Bucharest Half Marathon 2022

articol de Andreea Timofte

Repetam ori de cate ori avem ocazia ca obiectivul programului “N-avem SANGE?!” este de a integra donarea de sange in rutina unui stil de viata sanatos. Pentru trup si suflet. Bucuria participarii la evenimente sportive, in oricare din pozitiile implicate – sportiv amator, voluntar sau organizator – e parte dintr-un stil de viata sanatos. Pentru trup si suflet.

Anul acesta, prezenta “N-avem SANGE?!” la Bucharest Half Marathon a fost o explozie de bucurie, pentru ca entuziasmul sentimentului de apartenenta la o comunitate de oameni empatici si altruisti, dedicati vietii, intr-un cadru atat de viu, te incurajeaza sa dai frau liber bucuriei. Asadar, la aceasta editie s-a cantat, s-a dansat, s-a fugit, dar s-a si muncit. Si toate acestea, pentru ca e important ca cei carora ne adresam, sa inteleaga, dar mai ales sa simta, ca mai departe de cuvinte, a dona sange inseamna, de fapt, a oferi speranta. Iar speranta vine insotita intotdeauna de bucurie.

#puterea

Puterea acestor interactiuni rezida din vizibilitatea pe care o aducem donarii de sange dintr-o alta perspectiva, dar si din scoaterea din anonimat a donatorilor sanguini. Ocazia de a asculta povestile unor oameni obisnuiti, dar minunati, care aleg sa faca periodic un gest simplu, dar curajos, ofera ocazia altor oameni obisnuiti, dar minunati, de a-si pune o simpla intrebare: Chiar n-avem sange?!

Din acest motiv, comunitatea #bloodfluencer este in continua crestere insa, declaratia Deliei Modrea – voluntar veteran si membru activ al programului “N-avem SANGE?!”, sintetizeaza foarte bine obiectivul comunitatii: “Fiecare editie pentru mine a fost deosebita, insa aceasta editie a Bucharest HALF MARATHON a fost cu totul speciala! Vazand cum comunitatea de #bloodfluenceri se mareste pe zi ce trece, am speranta ca, intr-o zi, donarea de sange o sa devina un obicei firesc”.

Speranta Deliei e confirmata chiar de declaratiile altor #bloodfluenceri.

Sunt onorata ca am fost primita in familia “N-avem sange?!”. Am descoperit aici oameni frumosi, dornici sa faca bine si m-am simtit insiprata, la randul meu, sa fac la fel. Am vazut bucurie, prietenie, dedicatie, seriozitate si multa implicare. A fost o experienta memorabila pe care astept cu nerabdare sa o repet.” – Catalina Stoian

Asa mi-a placut de oamenii de la N-avem SANGE?!, oameni foarte deschisi, comunicativi si dedicati pentru a promova subiectul donarii de sange. Am fost primita cu bratele deschise si clar o sa fiu alaturi de ei ori de cate ori este nevoie”  – Stefania Patran

#treivieti

Putem ajuta în multe moduri oamenii şi cu toții ajutăm mereu, într-un fel sau altul, însă la o singură donare de sânge, pot fi salvate chiar şi 3 vieți. Înseamnă enorm pentru cei care au nevoie, zilnic.
Duminică, la Bucharest Half-marathon, a fost prima mea participare la o competiție de acest fel şi am ales sa alerg alături de echipa N-avem SANGE?!, o cauză importantă pentru mine. Cu aceeaşi ocazie, am decis să ma alătur acestei echipe şi să contribui cât pot de mult pe viitor la activitatea lor. Am avut parte de toată deschiderea lor încă de la prima discuție şi vom putea face lucruri bune împreună
.” – Oana Albu

BHM a fost o ocazie numai buna de a sublinia dezideratul bloodfluencerilor: integrarea donarii de sange intr-un stil de viata sanatos. Cu drag am luat parte la partea de voluntariat necesara anterior evenimentului, cat si in ziua acestuia.

#determinare

Ce mi-a ramas mie dupa experienta asta? Nu e atat de important pe ce loc ai terminat cursa, ci dorinta, ambitia si perseverenta, chiar si a ultimului alergator de a ajunge la Finish. Determinarea lui l-a facut sa primeasca cel mai mare rand de aplauze. Sa fie oare si pentru ca purta cu mandrie tricoul “N-avem SANGE?!”? – Diana Tirb

Si nu doar cresterea comunitatii, ci si recurenta obiceiurilor ajuta de fapt la dezvoltarea unei mari familii.  Madalina Dicu-Sava, coordonatoarea voluntarilor din programul “N-avem SANGE?!” vorbeste deja despre familia “N-avem SANGE?!” – “Editia de anul acesta a BHM a fost una speciala pentru mine din doua motive. Pe de-o parte, am avut inca o ocazie sa le vorbesc copiilor mei despre importanta ajutorului oferit celor din jurul nostru si, mai mult decat atat, sa fim impreuna voluntari la toate activitatile organizate de catre N-avem Sange atat in cadrul Sport Expo, cat si la punctul de hidratare. Pe de alta parte, este al doilea an consecutiv in care am ales sa imi serbez ziua de nastere alaturi de familia N-avem Sange. Cred ca asta spune tot despre Oamenii acestia minunati, #bloodfluencerii, care formeaza N-avem Sange?!

#apartin

Iar declaratia Alexandrei Boboc, vine sa confirme acelasi lucru: “Întotdeauna se simte bine sa aparții unui grup, dar sa faci parte din comunitatea #bloodfluencers este cu atât mai valoros. Activitatea din acest weekend m-a făcut sa ma simt, din nou, după ultimii ani, importantă, valoroasa, utila, ca o parte importantă din marele puzzle al vieții, ca un mic detaliu din imaginea de ansamblu. Am cântat, am dansat, am vorbit cu oamenii, mi-am făcut noi prieteni, am descoperit noi moduri de gândire, am petrecut timp cu copiii, dar și cu adulții și mi-am demonstrat încă o data mie însămi de cât de multe sunt capabilă și de cât de bine ma fac sa ma simt astfel de acțiuni, mi-a reamintit care este scopul pe care mi l-am propus pentru aceasta calatorie numita viata.

Am simțit ca am fost un pion la fel de important ca toti ceilalti din echipa, in misiunea noastra centrală ce implica sângele și promovarea unui stil de viața sănătos, am simțit ca sunt și eu o parte din întreg și ca prin propriul exemplu contribui și eu încă puțin la schimbarea in mai bine și in mai frumos a lumii.”

Daca nu simti cand trece timpul, nu simti nici oboseala, doar energie pozitiva si entuziasm inseamna ca te afli acolo unde trebuie si esti alaturi de oameni minunati. Asa a fost pentru mine ca voluntar la punctul de hidratare de la Bucharest Half Marathon. Printre incurajari si aplauze pentru participanti, ne-am sincronizat si am fost echipa perfecta. Astept cu nerabdare urmatorul eveniment! “– Irina Gavrila

#bloodfluencerinteractionvan

Printre noutatile acestui eveniment, s-a numarat si sesiunea foto oferita participantilor care au ales sa sustina cauza “N-avem SANGE?!”. Un #bloodfluencer merita toata atentia si lumina reflectoarelor, pentru ca e important sa aratam ca de fapt curajul e in fiecare dintre noi, si speranta vine de la cei de langa noi. Cu o cabina foto amenajata sumar in ceea ce intentionam sa devina in curand un Centru Mobil de Activare (#bloodfluencer Interaction Van), am dat drumul unui proiect de suflet, Portret de #bloodfluencer.

Anul acesta, la BHM s-au intamplat lucruri magice. Entuziasmul, dorinta de a iesi din zona de confort, de a te conecta cu oamenii din jurul tau a fost mai mare ca oricand. A fost un eveniment cu multa voie buna, cu zambete si energie… atat de multe, incat au acoperit si cei doi ani de pandemie. Cei de la N-avem SANGE?! au fost anul acesta mai vizibili ca oricand, o multime de #bloodfluenceri dornici sa se implice si sa duca mesajul mai departe.” – Dana Ene

Pentru o viata sanatoasa faceti miscare, oricat cat de putin, conteaza. Fiecare pas alergat, fiecare plimbare in aer liber te face sa te simti mai bine, sa te revitalizezi. Asta, si donatul de sange au  acelasi efect. Nu o face pentru a castiga ceva, fa asta pentru tine, sa castigi mai multi ani de viata si mai multa sanatate” – Raluca Florina Vlad

Numele meu este Ecaterina si sunt persoana caruia ii place cel mai mult sa vada oamenii zambind! Voluntariatul merita sa fie practicat, deoarece iti sadeste in suflet multa bucurie si compasiune pentru cei care au nevoie de a fi ajutati” – Ecaterina Ghiata

#echipa

Orice intentie, oricat de buna si frumoasa, fara oamenii, echipa, familia cu care sa o pui in practica, ar ramane la stadiul de intentie. Tocmai de aceea, suntem recunoscatori celor care raspund apelurilor de donare, de voluntariat si / sau suport, pentru ca donarea de sange ne priveste pe toti.

Alerg de peste 8 ani si sunt donatoare de sange doar de 3. Cand colegii de la N-avem SANGE?! au strigat MOBILIZARE mi s-a parut absolut normal sa strig PREZENT la Semimaratonul din 7-8 mai pentru a sustine la km 19 participantii incrisi la cursa de 21 de km.

Apa, energizant, fructe, voie buna, incurajari pe toate tonurile, aplauze, fotografii superbe, au fost doar cateva din ingredientele cu care au fost asteptati alergatorii la punctul de hidratare N-AVEM SANGE?!. Iubesc aceasta gasca si iubesc comunitatea de alergatori.

Consider ca donarea de sange, ca si miscarea, trebuie sa devina stil de viata.

Ce au in comun cele doua actiuni? Fac bine la minte si la trup si prelungesc durata vietii peste media populatiei. Suna bine, nu-i asa?

Va asteptam pe 11 iunie la BLOODFLUENCER Marathon pentru a testa un traseu absolut superb si pentru a mai gusta putin din voia buna raspandita de echipa N-AVEM SANGE?!” – Simona Lucaks

Asemeni Simonei, va spunem ca vibe-ul de la Bucharest Half Marathon a fost doar preambulul pentru cea de-a doua editie a #bloodfluencer Marathon, singurul eveniment de alergare dedicat exclusiv donarii de sange, in cinstea donatorilor sanguini, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sange.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top