Loading....

Ecaterina Anton: “Dragi oameni, voi care sunteti sanatosi si eligibili, continuati sa donati sange! Inimile bat in continuare si datorita voua!”

testimonial de Ecaterina Anton

Ecaterina Anton are 48 ani, lucreaza in domeniul bancar si a descoperit in copilarie ca are talasemie minora.

In  decembrie 2019 a facut voluntariat in Fundeni (spital si institut) la sectiile de pediatrie, oncologie, transplant si la cea de nefrologie. A  vazut cu ochii ei atatea cazuri si a constientizat nevoia acuta de sange, iar frustrarea ei  a crescut, fiind in imposibilitatea de a ajuta.

Frustrarea s-a acutizat cand, acum cateva luni, tatal ei a inceput sa aiba probleme de sanatate.

“Am sa va relatez pe scurt prin ce am trecut in ultimele luni cu tatal meu.

Tata care are 70 ani si este diagnosticat cu beta talasemie minora. S-a plans prin primavara ca e lipsit de energie. A facut un set de analize la sange si am programat o vizita la cardiologie. Din punct de vedere cardiologic inima isi facea treaba onorabil, pentru varsta lui. Problema parea sa fie pe parte hematologica.

Am mers impreuna la Institutul de Hematologie Transfuzionala si am inceput investigatiile. Dupa 2-3 luni doamna doctor a considerat ca trebuie sa ne indreptam spre un spital cu sectie de hematologie. Tata avea hemoglobina 7.8 si un depozit de fier, existand o suspiciune de sindrom mielodisplazic/ anemie sideroblastica.

La sfarsitul lunii septembrie a fost internat la Spitalul Coltea. Ni s-a spus ca cel mai probabil va fi nevoie de transfuzie de sange. Ne-am facut griji si am inceput sa intrebam in jurul nostru, cine ne-ar putea ajuta, pentru ca noi, membrii familiei, eram in imposibilitatea de a dona, din motive de sanatate sau de varsta. Nu ne-a venit sa credem cand tata ne-a sunat din spital si ne-a zis sa nu ne mai agitam pentru ca e stoc sange din grupa lui. A beneficiat de 3 transfuzii de sange si hemoglobina a urcat la 10.8. Acum are mai multa energie si este optimist. A primit o sansa la viata si este recunoscator tuturor care doneaza sange neconditionat.

Dragi oameni, voi care sunteti sanatosi si eligibili, continuati sa donati sange! Inimile bat in continuare si datorita voua! Din nefericire sunt atat de multe situatii cand este necesara extrem de urgent transfuzia de sange (accidente, afectiuni oncologice, interventii chirurgicale, boli ereditare hematoligice cronice, etc.). Va multumim si va dorim multa sanatate!” – Ecaterina Anton

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguina BucurestiCentrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanta si al Centrului de Transfuzie Sanguina Ploiesti.

Partenerii nostri din acest program

INHT, MACROMEXH.EssersCertSIGNIQadsGrupul Digi | RCS & RDS,Universal SolutionX2 AdventureBucharest Running ClubItsy Bitsy, Fundatia Universitara AISTEDA, Fundatia Donatorilor Benevoli de SangeAMiCUS Bucuresti, Activator HUB, RingRingNutrivitaGetica OOHPaco Media, TOI Innovative Media, Joint Media, Way MediaFairway MediaBlitz TechnologyExpodom si Motion Vision Communication.

In Bucuresti, programul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

In Constanta, programul este sustinut local de Seaview AdvertisingCity Park Mall, Magazinele Brick si Radio Constanta.


, , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top