Loading....

Eu nu donez sânge, donez viață

testimonial de Sorin Lulciuc

Am venit în București când aveam 19 ani și am avut parte de multe schimbări. Au fost lucruri pe care nu le-am putut alege și am căutat un echilibru, alegeri care să fie în puterea mea. Printre aceste alegeri a fost și prima donare de sânge. Am căutat informații pe internet și prima dată am donat din curiozitate. M-am simțit minunat că a stat în puterea mea să fac un bine.

Am fost sportiv în copilărie și asta mi-a dezvoltat bine corpul, inclusiv venele, care au devenit mai proeminente. Am fost recunoscător pentru corpul meu sănătos și când m-au invitat la afereză, am acceptat cu gândul la copiii bolnavi de leucemie. Pentru cei care nu știu, afereza este o procedură prin care îți scoate sângele într-o centrifugă care extrage ce are nevoie (plasmă sau anumite celule). După separare, aparatul trimite sângele rămas înapoi în corp, pe aceeași venă. Vena trebuie să suporte presiunea, de aici cerința specială de a avea vene proeminente.

Anii au trecut, viața mea s-a schimbat în multe aspecte, dar la donare n-am renunțat. Am reușit să ajung la 59 de donări cu o nouă motivație. Nu mai donez sânge pentru oameni, donez viață după cum am primit viață. Nu, nu am fost vreodată transfuzat fizic, dar am primit o nouă viață prin credința în Iisus Hristos. Acum îi incurajez pe oameni să facă ce a făcut Iisus: din sângele lor alții pot avea viață.

Căsătorit, cu trei copii, rezerv din când în când o dimineață pentru donare. Găsește ce te-ar motiva și oferă puțin “din tine” celor ce au nevoie.

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii nostri din acest program

INHT, MACROMEXH.EssersCertSIGNIQadsGrupul Digi | RCS & RDS,Universal SolutionX2 AdventureBucharest Running ClubItsy Bitsy, Fundatia Universitara AISTEDA, Fundatia Donatorilor Benevoli de SangeAMiCUS Bucuresti, Activator HUB, RingRingNutrivitaGetica OOHPaco Media, TOI Innovative Media, Joint Media, Way MediaFairway MediaBlitz TechnologyExpodom si Motion Vision Communication.

In Bucuresti, programul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

In Constanta, programul este sustinut local de Seaview AdvertisingCity Park Mall, Magazinele Brick si Radio Constanta.

, , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top