Loading....

Ana Maria Crețu (Tarom): “Accidentul acela a avut loc, ca eu sa descopăr ceva ce stătea ascuns.”

articol de Delia Modrea

Ana Maria Crețu are 37 ani, este insotitoare de bord, la Tarom, si mama unui baietel de 11 ani. Pentru ea anul 2020 nu este doar anul in care s-a declansat pandemia, ci si anul care a pus-o la pamant si pe plan personal, asa cum ne declara.

“Anul trecut a fost unul care m-a pus la „pământ” însă nu mi-am pierdut increderea in Dumnezeu. Nu sunt o bisericoasa, însă credinta in Dumnezeu e mereu în sufletul meu”, asa isi incepe Ana Maria incredibila poveste.

“Iubesc meseria pe care o am si imi lipseste enorm în această perioadă. Totul a inceput din septembrie, cand mi-am operat copilul, de o tumora plecată din sinusul maxilar. Eu inițial am mers la spital, crezând că va fi o banală operație de polipi. Diagnosticul pus a venit ca un bolovan peste mine. A urmat operatia si apoi așteptarea rezultatelor biopsiei. Nu doresc nimănui să treacă prin această încercare.

#accidentul

Cand într-un final m-am liniștit, a venit accidentul rutier. Mergeam cu unchiul meu la tara. La un moment dat cineva a intrat în noi, în partea șoferului, eu fiind pe scaunul din dreapta. Unchiul meu nu a avut nimic, eu am fost cea care s-a lovit la piciorul drept.

M-au dus la spital sa vada daca am ceva rupt si in urma radiografiilor au descoperit acea tumora, de 10cm.. Am avut in suflet ca nimic nu este întâmplător. Accidentul acela a avut loc, ca eu sa descopăr ceva ce stătea ascuns. Au urmat investigatii suplimentare și am ajuns la operatie. Faptul că am o grupa rară, A2(-), m-a facut sa cer ajutor colegilor de serviciu.
Stiati ca doar 6% din populatia tarii are A2(-)?

Asa a ajuns mesajul meu către Gabi, #bloodfluencerul Gabriel Chivu, care a făcut posibil, ca într-un timp foarte scurt sa primesc ajutor. Este intr-adevar un „înger păzitor” . Al meu si al multor alți oameni.

Nu stiu ce altceva mai pot spune despre mine. Sunt doar un om ca oricare altul. Poate mult mai încăpățânat si care nu se da batut oricât de greu ar fi.

#bloodfluencer

Cat despre donat sânge….prima dată am donat pe la 20 de ani, când o verișoara, diagnosticata cu leucemie, avea nevoie de masa trombocitara. Atunci mi-am rugat colegii sa ma ajute si am mers în grup, la Centrul de Transfuzie. Am continuat sa donez de atunci, ultima donare fiind pe 5 decembrie 2020. Abia astept sa treaca cele 6 luni de la interventie si transfuzie ca sa pot dona din nou.” Cu acest gand minunat isi incheie Ana Maria Cretu povestea.

Suntem si noi convinsi ca nimic nu e intamplator si ca oamenii minunati au intotdeauna sprijin din partea altor oameni minunati! Multumim Ana Maria pentru povestea ta! Te asteptam in comunitatea noastra de #bloodfluenceri, dupa aceasta perioada de recuperare. Oricum, povestea ta si a lui Gabriel Chivu continua sa inspire pe foarte multi dintre noi.

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii nostri din acest program

INHT, MACROMEXH.EssersCertSIGNIQadsGrupul Digi | RCS & RDS,Universal SolutionX2 AdventureBucharest Running ClubItsy Bitsy, Fundatia Universitara AISTEDA, Fundatia Donatorilor Benevoli de SangeAMiCUS Bucuresti, Activator HUB, RingRingNutrivitaGetica OOHPaco Media, TOI Innovative Media, Joint Media, Way MediaFairway MediaBlitz TechnologyExpodom si Motion Vision Communication.

In Bucuresti, programul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

In Constanta, programul este sustinut local de Seaview AdvertisingCity Park Mall, Magazinele Brick si Radio Constanta.

, , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top