Loading....

O saptamana in care am avut SANGE,

Mesajul d-nei Dr. Doina Gosa, Directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti :

„Dragii mei, am traversat o saptamana de grea incercare pentru sistemul romanesc de transfuzie si nu ma refer acum doar la Centrul din Bucuresti. Stiu ca a fost greu in foarte multe orase din tara.

Dr. Doina Gosa – Director CTS Bucuresti

Omenia si solidaritatea fata de cei aflati in suferinta sunt calitati care nu au disparut din Romania

Cu toate astea, ne-am convins inca o data ca omenia si solidaritatea fata de cei aflati in suferinta sunt calitati care nu au disparut din Romania. In ultimele zile ale acestei saptamani, oameni minunati au raspuns apelurilor noastre, mai ales si dupa confirmarea faptului ca donarea de sange nu este interzisa prin ordonanta militara. Astfel ca am reusit sa acoperim in mare parte urgentele si sa trimitem bolnavilor din spitale sangele de care au nevoie, pentru ca viata lor sa mearga mai departe.

Stiu insa ca nu a fost usor pentru cei veniti sa doneze la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti. Stiu ca s-a stat destul de mult la coada, asta si pentru ca au venit destui donatori noi, care au necesitat o durata mai mare a evaluarilor, si datorita, binenteles, filtrelor suplimentare impuse de pandemia pe care o traversam. Distantarea, impusa de normele sanitare actuale, a prelungit de asemenea timpul de asteptare, avand in vedere si ca in salile de recoltare au intrat mai putini donatori.

Spitalele si-au redus programul operator, doar la cazurile urgente

Deoarece toate spitalele si-au redus programul operator, doar la cazurile urgente, si multe spitale au devenit spitale COVID, necesarul de sange a mai scazut in ultimele zile, in Bucuresti. Nu acelasi lucru putem spune despre trombocite, extrem de necesare pentru bolnavii oncologici. In aceste conditii, rugam in primul rand donatorii cu donari repetate sa vina la Centru, in cursul saptamanii viitoare.

Tin sa multumesc din suflet oamenilor curajosi!

Tin sa multumesc din suflet oamenilor curajosi, care si-au infrant probabil temeri multiple si au venit sa doneze in aceasta perioada. Stiu ca ei sunt eroii din umbra, care dau viata si valoare multor lucruri din tara noastra. Ne dorim sa putem face recoltarile cu mai mare viteza, si sa aratam si mai clar cat de mult ii pretuim, insa conditiile din aceasta perioada impun un altfel de ritm.

Multumim pentru intelegere tuturor donatorilor si ii asiguram de profunda recunostinta a bolnavilor din spitale, care vor ramane in viata datorita lor.

Dumnezeu sa ne ajute, sa trecem cu bine peste aceasta incercare!” – Dr. Doina Gosa, Director @ Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, MACROMEX, CertSIGN, IQads, Universal Solution, X2 Adventure, Bucharest Running Club, Itsy Bitsy, Fundatia Universitara AISTEDA, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

, , , , , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top