Loading....

“Mă bucur că cineva undeva a donat acel sânge, că acesta era pe stoc și a ajuns la fetele mele.” – Alexei Rus

Alexei Rus este un tanar tatic, a doua gemene, nascute prematur. Credea ca nu poate sa doneze, deoarece in copilarie a avut hepatita A. Pentru ca si-a dorit foarte mult sa faca asta si pentru ca s-a nimerit sa ne intalnim online, astazi a reusit pentru prima data sa doneze sange. Testimonialul sau emotionant il aveti mai jos.

Am avut hepatita A în copilărie

“Pentru prima dată am vrut să donez sânge la o campanie de donare care a vut loc in cadrul Politehnicii in 2007. Atunci când am completat formularul am aflat că nu pot să donez, pentru că am avut hepatita A în copilărie.

Ulterior am aflat că totuși în alte țări e posibil să donezi în această situație. De-a lungul anilor am întrebat de mai multe ori pe voluntarii care se ocupă de donare în diverse campanii, însă răspunsul a fost de fiecare dată același ”ne pare rău, nu se poate”.

Recent într-o postare de facebook, o persoană publică îndemna lumea să doneze, iar eu m-am ”plâns” că aș dona dar nu mă primesc. Am primit mai multe răspunsuri la acel comentariu, de la oameni care mi-au zis că acum se poate. Am fost contactat de către Marian Costache de la Asociatia HEM prin pagina ”N-avem SANGE?!” și el m-a asigurat că se poate, mi-a prezentat câteva cazuri similare cu al meu și mi-a spus că dacă nu reușesc să rezolv singur, o să vină cineva de la ei cu mine.

Experienta a fost mai simplă decât mă așteptam

Mai încrezător cu aceste informații, m-am dus la centrul de transfuzie și am explicat situația. Mi s-au recoltat analize și peste 3 zile am putut să donez. Experienta a fost mai simplă decât mă așteptam, eu nesimțind nicio amețeală sau vreo schimbare de stare. A fost rapid și simplu.

Toată lumea știe că sângele este indispensabil în multe intervenții chirurgicale sau la anumite proceduri medicale, cu toate acestea astăzi, când am donat, erau foarte puțini donatori în Centrul de Transfuzie.

Eu personal nu am avut nevoie de sânge până acum, dar recent mi s-au născut două gemene prematur și au avut nevoie de două transfuzii de sânge. Mă bucur că cineva undeva a donat acel sânge, că acesta era pe stoc și a ajuns la fetele mele și că ele au revenit în parametrii normali, după transfuzie.

O singură donație poate ajuta pe cineva într-un moment critic

Gândiți-vă că o singură donație poate ajuta pe cineva într-un moment critic. Acel cineva la un moment dat ar putea fi cineva drag voua, si voi să nu puteți dona atunci (sunt destul de multe criterii care trebuie îndeplinite pentru a fi admis la donare).

Sau mai simplu: ”pay it forward”!” – Alexei Rus, Bucuresti 24.06.2020

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, MACROMEX, CertSIGN, IQads, Universal Solution, X2 Adventure, Bucharest Running Club, Itsy Bitsy, Fundatia Universitara AISTEDA, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Blitz Technology si Motion Vision Communication.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

, , , , ,

One thought on ““Mă bucur că cineva undeva a donat acel sânge, că acesta era pe stoc și a ajuns la fetele mele.” – Alexei Rus

  1. Pingback: Vlad Roșca: “Toată această poveste nu ar fi avut loc fără un articol răzleț de pe internet, singura sursă din care m-am putut informa corect” - N-AVEM SANGE!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top