Loading....

Inimă sănătoasă, într-un corp sănătos, la Băneasa Race – Ediția de iarnă

Asociația Trăiesc Sănătos va invită duminică, 8 decembrie, la Ediția de iarnă a cursei de alergare pentru amatori Băneasa Race, powered by Băneasa Shopping City și sponsorizat de INTERSPORT România,  City Grill, Global Vision, Zuzu Fit și Greenfield Residence.

Programul „N-avem SANGE” va fi prezent la eveniment cu o echipa de #bloodfluenceri, care vor explica participantilor despre beneficiile de sanatate ale donarii de sange, pentru donatori. Donarea recurenta de sange este una dintre cele mai sanatoase deprinderi. Asa cum declara intr-un interviu, d-na Dr. Corina Posea, medic hematolog la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, „donatorul de sange are un risc mult mai scazut, in raport cu populatia martor, de a dezvolta boli inflamatorii, accidente vasculare cerebrale, infarct de miocard si cancer.”

„Sunt reviste prestigioase, internationale, care publica aceste studii, si as mentiona Jurnalul American de Epidemiologie, care face referire la un studiu desfasurat pe donatorii din Finlanda, care arata ca in populatia de donatori, pe care au studiat-o, infarctul miocardic a fost de 8 ori mai scazut ca prezenta, decat in populatia martor, iar incidenta bolilor cardiace in general de 3 ori mai redusa.

De asemenea, un studiu efectuat pe o populatie de donatori, cu varste cuprinse intre 43 si 60 de ani, a aratat faptul ca incidenta cancerului este de doua ori mai scazuta, la grupul de donatori, si de asemenea incidenta accidentelor vasculare cerebrale”, a mai spus d-na Dr. Posea.

Sportul este un factor important în prevenția numeroaselor boli fizice și mentale, ajutând la o stare bună de sănătate, iar alergarea este o activitate pe care multe persoane doresc să o facă parte dintr-un stil de viată echilibrat.

„Prin cursele de alergare Băneasa Race ne dorim să convingem cât mai mulți oameni să facă mișcare în aer liber și să înteleagă că, pentru a fi sănătoşi, pentru a avea un stil de viață activ și echilibrat trebuie să fie conștienți de alegerile pe care le fac. Ne bucurăm să susținem programul “N-avem sânge”  și, prin intermediul partenerilor noștri, să întărim acest mesaj. Donarea de sânge este o temă care ne privește pe toți, cu numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și psihică. Vă încurajăm să deveniți donatori activi și să vă înrolați în acest demers”, a declarat Vlad Mihalache, președinte Asociația Trăiesc Sănătos.

Băneasa Race este un eveniment organizat în scopul consolidării comunității de alergători și a promovării alergării ca activitate normală pentru un stil de viață activ și sănătos. Băneasa Race un eveniment organizat de Asociația Trăiesc Sănătos, powered by Băneasa Shopping City.

Despre Asociația Trăiesc Sănătos:

Trăiesc Sănătos este o asociație fondată în martie 2011, care promovează sportul ca activitate regulată și militează pentru o viață sănătoasă. Asociația TS organizează activități care stimulează interesul pentru practicarea exercițiilor fizice în rândul copiilor, tinerilor și adulților și folosește sportul ca pârghie pentru interacțiunea socială și pentru încurajarea tinerilor sportivi de performanță.

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Fundatia Universitara AISTEDA, MACROMEX, Smith&Smith, Deutsche Leasing, Victron Energy, CertSIGN, Gerocossen, IQads, Universal Solution, X2 Adventure, Bucharest Running Club, Radio Romania, Itsy Bitsy, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Smart Society si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

, , , , , ,

One thought on “Inimă sănătoasă, într-un corp sănătos, la Băneasa Race – Ediția de iarnă

  1. Pingback: 2019, retrospectiva unui an deosebit – N-AVEM SANGE!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top