Loading....

#BLOODFLUENCER MARATHON. REGULAMENT

Evenimentul #bloodfluencer Marathon editia a 4-a este organizat de Asociatia HEM in data de 15 iunie 2024, pentru a marca aniversarea anuala a Zilei Mondiale a Donatorului de Sange.

Participantii inscrisi la eveniment se obliga sa respecte acest regulament, accepta masurile sanitare ca parte integranta din acest regulament, iar eventualele modificari pot fi facute cu pana la 3 zile calendaristice inaintea evenimentului.

Regulamentul este public si disponibil pe site-ul www.n-avemsange.ro, sectiunea Bloodfluencer Marathon, iar eventualele modificari vor fi anuntate si pe paginile de social media ale organizatorului (Facebook si Instagram).

I. SCOPUL EVENIMENTULUI

Promovarea nevoii de sange, a beneficiilor de sanatate aduse de donarea de sange si demersul “N-avem SANGE?!” in general, este mult mai vizibil si mai eficient cu ajutorul comunitatii #bloodfluencer si a evenimentelor sportive au fost un punct de contact excelent pentru interactiunile cu donatorii existenti sau potentiali. Alegem astfel sa marcam Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, aniversata in fiecare an in data de 14 Iunie, printr-un eveniment sportiv de alergare, desfasurat intr-o zona pitoreasca, absolut deosebita, la poalele muntilor Fagaras, in localitatea Dejani, jud. Brasov.

Profilul donatorului de sange fidel – altruist, empatic, ofera sprijin pentru cei aflati in nevoie, este orientat catre un stil de viata sanatos.

Donarea de sange si sportul sunt parte din rutina unui stil de viata sanatos!

Scopul #bloodfluencer Marathon:

 • recunoasterea rolului donatorilor sangvini;
 • atragerea de noi donatori, cu profil deja orientat catre un stil de viata sanatos, ce pot deveni #bloodfluenceri;
 • cresterea gradului de informare al sportivilor despre beneficiile donarii de sange.

II. CONDITII DE PARTICIPARE SI INSCRIERE

1. Sa respecte pragurile de varsta stabilite pentru cursele #Bloodfluencer Marathon, care iau in calcul varsta implinita pana in ziua evenimentului (15 iunie 2024) si care sunt impartite dupa cum urmeaza:

1.1. Maraton, Semimaraton, Cros

 • adulti de minim 18 ani;

1.2. Cursa Populara

 • adulti de minim 18 ani SAU
 • minori cu varsta cuprinsa intre 13 si 18 ani, cu conditia insotirii acestora de catre un parinte / tutore legal la punctele de Ridicare KIT-uri, START/FINISH si prezentarii declaratiei pe proprie raspundere semnate de catre parinte / tutore legal;

1.3. Family Run

 • adulti de minim 18 ani care insotesc pe traseu minim 1 si maxim 3 copii cu varsta sub 12 ani inclusiv, cu conditia prezentarii declaratiei pe proprie raspundere semnate inclusiv de catre parintele / tutorele legal al fiecarui minor.

2. Sa achite contributia de participare. Aceasta se poate face online, pe site-ul n-avemsange.ro sau prin transfer bancar.

3. Sa prezinte un act de identitate valabil si declaratia pe proprie raspundere semnata si completata integral.

4. Sa isi asume orice fel de paguba sau accident suferit pe perioada cursei. Organizatorul nu poate fi tras la raspundere sau responsabilizat de orice fel de astfel de situatie si este exonerat prin prezentul regulament.

5. Participantii isi asuma reponsabilitatea ca au capacitatea fizica de a parcurge traseul pentru care s-au inscris si este obligatia acestora sa obtina avizul din partea medicului de familie.

6. Sa parcurga integral traseul cursei pentru care a optat la inscriere. NU se accepta parcurgerea traseului unui alte curse, cu mentinerea in clasament conform cronometrarii realizate cu un numar/CIP special alocat unei anumite curse. NU este posibila transferarea rezultatului cronometrat pe un traseu catre o alta cursa. In caz contrar, alergatorul va fi descalificat – vezi rubrica Cronometrare mai jos.

Inscrierea se face doar ONLINE, pe site-ul competitiei, fiecare alergator sau parinte / tutore legal (in cazul celor sub 18 ani) avand obligatia sa prezinte declaratia pe proprie raspundere semnata in momentul ridicarii kit-ului de participare, prin care declara ca sunt apti din punct de vedere medical pentru participarea la eveniment si starea de sanatate din ultimele 14 zile.

Declaratiile vor fi trimise participantilor pe e-mail, dar se vor putea ridica si de la punctele de validare a inscrierilor.

III. CURSELE EVENIMENTULUI

 • Maraton – 42,194 km (durata maxima: 6h)
 • Semimaraton – 21,097 km (durata maxima: 3h)
 • Cros – 10 km (durata maxima: 2h)
 • Cursa Populara – 5 km (durata maxima: 1.30 h)
 • Family Run – 5km (durata maxima: 1.30 h)

Organizatorul isi rezerva dreptul de a limita numarul de inscrieri si de a inchide inscrierile progresiv la fiecare dintre cursele evenimentului, fara o notificare in prealabil.

Pe trasee se afla puncte de hidratare / alimentare, marcate corespunzator, vizibile si care trebuie sa fie parcurse in ordinea crescatoare a numarului lor. In acestea, ca si pe tot traseul, e obligatoriu ca participantii sa respecte masurile sanitare.

IV. CONTRIBUTII DE PARTICIPARE STANDARD

 • Maraton – 220 lei (1 tricou si 1 voucher mancare incluse)
 • Semimaraton – 200 lei (1 tricou si 1 voucher mancare incluse)
 • Cros – 180 lei (1 tricou si 1 voucher mancare incluse)
 • Cursa Populara – 110 lei (1 voucher mancare inclus)
 • Family Run – 110 lei (1 voucher mancare inclus)

In functie de momentul inregistrarii la una din cele 5 curse, organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica valorile contributiilor standard. Astfel pot aparea contributii “early booking” sau “late booking”, anuntate pe site-ul www.n-avemsange.ro, pe paginile de social media ale evenimentului (Facebook si Instagram) sau pe alte canale, in functie de campania organizatorului.

Pentru cursele la care tricoul #bloodfluencer nu este inclus, acesta se poate achizitiona separat.

Plata contributiei de participare trebuie facuta in maxim 2 zile lucratoare de la inscriere , prin accesarea link-ului transmis pe e-mail in urma completarii formularului online disponibil in pagina https://n-avemsange.ro/bloodfluencer-marathon/inscriere/ . Dupa acest termen, inscrierea este anulata, cu posibilitatea inscrierii ulterioare, in limita locurilor ramase disponibile.

In cazul retragerii din competitie \ neprezentarii la eveniment, contravaloarea contributiei de participare nu se returneaza, constituind donatie pentru sustinerea caritabila a organizatiei non-guvernamentale Asociatia HEM ce are ca unic program N-avem SANGE.

V. DESFASURAREA EVENIMENTULUI

Echipament de concurs. Alergatorii vor participa la eveniment cu propriul echipament. Tricoul de #bloodfluencer este optional, nu este inclus in kit-ul de inscriere. Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de către organizatori, impreuna cu cipul electronic de cronometrare, la ridicarea kiturilor. In componenta kit-urilor se pot adauga vouchere / produse de la partenerii evenimentului.

Cronometrarea. Va fi asigurata de o companie specializata. Sistemul de cronometrare calculeaza timpul fiecarui alergator inregistrand fiecare trecere a cipului peste covoarele electronice – la start, la punctele de control de pe traseu și la sosire. Alergătorii care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificatii automat. Este responsabilitatea participantilor sa poarte numarul de concurs pe tricou pe partea din fata si sa nu deterioreze cipul electronic. Va fi descalificat automat orice participant care nu poarta numarul de concurs pe tricou sau poartă alt numar de concurs în locul celui primit din partea organizatorului. In ziua evenimentului NU va fi posibila schimbarea sau inlocuirea numarului de concurs in cazul pierderii si nici schimbarea numerelor de concurs intre alergatori. Aceste abateri duc la descalificare.

Puncte de hidratare. Conform normelor prevazute de catre IAAF si AIMS organiztorul va amplasa la fiecare 5km un punct de hidratare. Participantilor li se recomanda sa arunce paharele/ sticlele de plastic in proximitatea punctelor de hidratare pentru a facilita procesul de curatenie. Nu este permisa utilizarea recipientelor de sticla sau metal.

Conduita participantilor. Participantilor li se recomanda ca pe toata durata evenimentului sa aiba o conduita respectoasa si sa dea dovada de fair play. Se vor evita: opririle bruste pe mijlocul traseului, alergarea in grupuri mai mari de 4 persoane sau incomodarea alergatorilor care au un ritm mai alert sau mai lent. Este recomandat ca participantii sa foloseasca atentionari verbele de tipul “sunt in dreapta” sau “sunt in stanga” pentru a depasi un alt alergator, celui depasit revenindui obligatia de a se pozitiona in partea opusa in functie de semnalul verbal transmis.

Riscuri. Eforturile depuse de organizatori in vederea amenajarii si protejarii traseelor nu le vor putea acoperi integral pe acestea, existand riscuri specifice competitiilor outdoor. Acestea includ si nu se rezuma doar la:

 • coliziuni cu autovehicule, alte vehicule, pietre, stanci, copaci, oameni, alte obiecte;
 • caderi, alunecari, rani provocate de frig si/sau caldura, insolatie, deshidratare, rau de altitudine, caderi de pietre, grindina, viituri, furtuni, fulgere;
 • animale salbatice (zona frecventata de ursi), reptile, insecte.

Prin inscrierea la eveniment si completarea/prezentarea declaratiei pe proprie raspundere, alergatorii isi asuma aceste riscuri.

Prim-ajutor. Participantii care se vor inscrie la una dintre cele cinci probe Maraton, Semimaraton, Cross, Cursa polulara sau Family Run isi asuma pe proprie raspundere ca au stare de sanatate buna, au pregatirea si capacitatea fizica necesara pentru a putea participa.

Participantii nu pot invinovati organizatorul pentru orice fel de problema medicala aparuta in timpul sau dupa evenimentul sportiv.

Cu toate acestea organizatorul se va asigura ca pe la punctul de Strat/Sosire vor exista puncte de prim ajutor si serviciu de ambulanta.

In cazul in care se observa ca participantii intampina probleme de sanatate este obligatoriu sa fie anuntat organizatorul si/sau punctele de prim ajutor/ambulanta.

Participantii isi dau acordul prin acceptarea acestui regulament ca in cazul in care este necesar va primi primul ajutor sau va fi transportat de catre echipajul medical/ ambulanta catre cea mai apropiata unitate medicala.

Retragere / Excludere / Descalificare. Organizatorul are dreptul de a refuza inscrierea, de a exclude din cursa sau chiar de a descalifica in cazul in care constata participantii la cursele anterioare sau la aceasta au un comportament neadecvat sau minifestari/atitudine nepotrivite ce contravin prezentului regulament fara a se limita la acesta:

 • incalca prevedarile regulamentului;
 • consuma bauturi alcoolice;
 • consuma substante interzise.

VI. REZULTATE

Clasamentul oficial se va stabili prin cronometrare electronica si va fi disponibil pe site-ul competitiei in maxim 24 de ore de la finalizarea curselor. Conform regulamentelor internationale, clasamentul oficial este alcatuit pe baza timpului oficial inregistrat pentru fiecare alergator. Timpul oficial se masoară din momentul startului oficial pana in momentul trecerii liniei de sosire.

VII. DREPTUL LA IMAGINE SI DATELE PERSOANELE

Organizatorul isi rezerva dreptul de a utiliza imagini, poze si filme inregistrate pe parcursul evenimentul cu scopul de a le folosi in comunicate media sau in social media (Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, etc) sau de a fi prezentate sponsorilor sau in orice situatie comerciala. Participantii isi dau acordul fara drept de opozitie in acest sens, exceptie fac participantii minori al caror drept este in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Vom pastra datele tale cu caracter personal pentru perioada necesara pentru a îndeplini scopurile enumerate în Politica de confidentialitate sau pentru perioada impusa de legislatia nationala aplicabila, în conformitate cu perioadele minime legale de pastrare aplicabile si/sau atat cat este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (si drepturile legitime ale altor persoane).

Back To Top