Loading....

#bloodfluencer Marathon. Despre noi

“N-avem SANGE?!” este unicul program derulat de Asociatia HEM si reprezinta un demers amplu, desfasurat la nivel national, pentru sprijinirea donarii voluntare de sange.

Cifre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii plaseaza Romania in zona de avarie, din punct de vedere al numarului de donatori, acestia avand o pondere de sub 2%, fata de media europeana situata in jur de 4%, iar aceasta nu este singura problema. Exista totodata un proces de imbatranire a donatorilor constanti si un fenomen de donare singulara, prin aceea ca donatori eligibili, tineri in marea lor majoritate, doneaza o singura data, dupa care nu mai revin la donare.

In acest context se constata nevoia stringenta pentru un demers sustinut de educare a publicului, deoarece lipsa accentuata a sangelui pentru transfuzii pune toata societatea sub risc. Sangele este de fapt un tesut viu si nu doar un lichid colorat, un tesut din care o parte poate fi stocata pentru cel mult 42 de zile, iar o alta maxim 6. Aceste lucruri sunt de natura sa faca si mai complicat demersul nostru, dar totodata sa ne si motiveze suplimentar.

Prin urmare, misiunea noastra este aceea de a dezvolta si consolida o comunitate cat mai mare de donatori, pe care sa-i ajutam sa inteleaga ce beneficii minunate pentru sanatatea lor le poate oferi donarea regulata de sange. In acest sens avem aici un interviu cu d-na Dr. Corina Posea, unul dintre cei mai buni medici hematologi, din Romania.

In cadrul comunitatii #bloodfluencer (=ambasador natural al donarii de sange), reusim sa aducem aproape oameni care au aceleasi credinte si valori, si impreuna incercam sa transformam donarea de sange intr-un comportament dezirabil si pentru alti potentiali donatori de sange.

Pentru ca demersul “N-avem SANGE?!” este mult mai vizibil si mai eficient cu ajutorul comunitatii #bloodfluencer si evenimentele sportive au fost un punct de contact excelent pentru interactiunile cu donatorii existenti sau potentiali, lucru care a dus la cresterea comunitatii #bloodfluencer, alegem sa marcam Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, aniversata in fiecare an in data de 14 Iunie, printr-un eveniment sportiv de alergare, desfasurat intr-o zona pitoreasca, absolut deosebita, la poalele muntilor Fagaras, in localitatea Dejani, jud. Brasov.

Back To Top