Loading....

Record de traseu la cea de-a 12-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon

comunicat

Bucharest RUNNING CLUB anunță că aproximativ 20.000 de participanți din peste 75 de țări au participat la cea la cea de-a 12-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON, competiție ce deține două certificări importante din acest an- Bronze Label acordată de IAAF( Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism) precum și certificarea „AbbottWMM Wanda Age Group Qualifier” de către „AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings”.

În cadrul acestei ediții a Raiffeisen Bank Maratonul București a fost stabilit un timp record de cursă la categoria bărbați.

Învingătorul Maratonului de 42,195 km, a fost Hosea Kipkemboi din Kenya, cronometrat cu 2h 10min 49sec. Acesta a fost urmat de către conaționalii său Jacob Chesari Kirui pe locul doi, cu 2h 17min 25sec și de Mibei Dominic Kipngeno pe locul trei cu 2h 18min 49sec. Proba feminină de Maraton a fost câștigată de Chesir Sophia cu timpul 2h 33min 36sec. Pozițiile următoare au fost ocupate de către româncele Adela Bălțoi cu 2h 50min 06sec și conaționala sa Nicoleta Ciortan, cu 2h 57min 56sec.

La proba Semimaraton Volkswagen, Maxim Răileanu (Republica Moldova) a câștigat primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h 4min 43sec, și românca Mădălina Florea cu un timp de 1h 20min 14sec la feminin.

Cursa Ștafetă a fost încheiată pe locul întâi de către echipa We are high din România cu timpul 2h 15min 35sec. La Cursa 10km Individual Vodafone, a fost învingător la categoria bărbați Ilie Stefirta (Republica Moldova) cu timpul 19min 57sec și de către Florentina Hriscu la categoria femei, înregistrând timpul 38min 17sec.

Sâmbătă 12 octombrie, la Cursa Copiilor Fulga, au luat startul 3600 de copii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen având start diferit, coridorul de start fiind împărțit pe sectoare, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. Primele 5 școli și primele 5 licee/colegii cu cei mai mulți participanți au fost premiate cu echipamente sportive oferite de Fulga.

Cursa Populară AVON și Cursa Adolescenților Bio Junior s-au organizat în mod necompetitiv, premiile fiind acordate în urma tragerii la sorți. La Cursa Populară premiile au fost oferite de AVON, World Class, Museum of Senses. La cursa Adolescenților, câștigătorii au primit premii din partea Isostar, Proedus, AVON, Museum of Senses.

La cursele competitive au fost oferite premii primilor 8 clasați ai cursei de maraton și primilor 5 ai fiecărei curse. La cursa maraton s-au acordat premii în bani. La cursele semimaraton, ștafetă, 10km individual au fost acordate premii în bani, vouchere World Class, set îngrijire Avon și invitație la Museum of Senses. La cursa 10km Individual Vodafone au fost acordate premii în bani și telefoane mobile.

Raiffeisen Bank, Volkswagen, Under Armour, Vodafone și Avon te-au fotografiat la această ediție a Maratonului București: toți alergătorii de la cursele competitive și cei de la Cursa Populară vor primi albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanții trebuie să își introducă numărul de concurs pe site www.bucharest-marathon.com (în secțiunea dedicată) și vor primi pozele într-o pagină personalizată Totodată, Bucharest RUNNING CLUB va oferi albume personalizate tuturor participanților la Cursa Copiilor Fulga.

Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 25 de puncte de hidratare unde alergătorii s-au putut hidrata și energiza cu produse isotonice de la Isostar și Izvorul Minunilor și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor. Pe traseu au fost amenjate puncte de divertisment, de unde numeroși artiști au încurajat alergătorii.

Ambasadorii Bucharest RUNNING CLUB  și personalități din lumea sportivă, culturală care au fost prezenți pe 12 și 13 octombrie în Piața Constituției la linia de start sunt: campioanele olimpice- Loredana Dinu, Alina Dumiru,Viorica Susanu, Doina Ignat, Camelia Macoviciuc, Georgeta Damian Andrunache,Andreea Răducan, Miss Fitness Universe Anca Bucur, Radu Restivan (321 sport.ro), actorii Teatrului Mic- Rareș Stoica, Silvana Mihai,Alina Petrica, Irina Ungureanu ,Valentina Popa,Cezar Grumazescu, realizatorii radio-TV Mihai Rădulescu (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Mihai Găinușă (radio), Adriana Matei (hypewit.ro), Selly,  Adi Nartea și alți actori ai serialului Vlad-Pro Tv.

Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/BucharestMarathon, pe https://www.youtube.com/runinbucharest, pe europafm.ro cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu, despre cauzele sociale, pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente pe traseu, la sosire precum și în Piața Constituției în studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Transmisia a avut loc sâmbătă 12 octombrie mai între orele 9:00 – 17:00 și duminică 13 octombrie mai, între orele 7:45 – 14:30. Noutăți și informații despre alergători, cauze, performanțe, parteneri, echipe, nutriție și multe altele pot fi citite în revista “Alerg” – revista oficială a Raiffeisen Bank Maratonul București – care va fi distribuită alergătorilor la ridicarea kit-ului.

Sponsori ai Maratonului București: Raiffeisen Bank-sponsor principal,Volkswagen-sponsor gold și masină oficială, Under Armour-partener tehnic, Vodafone-Sponsor Cursa 10k și partener comunicații, Avon-sponsor Cursa Populara, Fulga -sponsor Cursa Copiilor, Bio Junior-sponsor Cursa Adolescenților, ZUZU FIT, WORLD CLASS, Izvorul Minunilor-apa oficială, Isostar-energizantul oficial, Bucuresti Mall-Sport Expo host , Hotel Intercontinental–hotelul oficial, Izvorul Minunilor-apa oficială, HEINEKEN ZERO, Stradale, Mitzu Isostar– energizantul oficial, World Class,Uniqa Asigurări, Regina Maria, Tac Pac, Enterix;

Parteneri media: Look Plus, Look Sport, Europa fm, TV City, Itsy Bitsy, Cartoon Network, Boomerang,Național TV, Shape, Femeia,Cărticica Practică, Ioana, Sănătatea de Azi, Femeia de Azi, Auto Motor și Sport, News.ro, Adevărul, Click, Click Sănătate, 4run.ro, Alerg-revista oficială, Media Trust. Partenerii: Primăria Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Compania Națională Aeroporturi București,  Ministerul de Interne, SMURD, AIMS, Waze, Pro Motion.it

ONG-uri prezente la Maratonul București: Hospice Casa Speranței, Hope&Homes for Children Romania,

N-avem sânge, Autism Voice, Pachamama Romania, Organizația Umanitară Concordia,Asociația Câștigă Viață, Asociația Romania Fără Orfani, Pădurea Copiilor, Asociația Little People, Fundația Motivation România, Special Olympics Romania,Fundația Olimpică Română,Fundația Crucea Alb Galbenă, Asociația Help Autism, Asociația Aura Ion, Asociația MagiCamp, United Way, Asociația The Social Incubator,Rotary,Ajungem Mari,Light into Europe,Viitor Plus, Asociația Touched Romania,World Vision.

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 4-a ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 7 aprilie, ediția a 8-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 11-12 mai, precum și cea de-a 12-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 12-13 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. Maratonul București a fost inclus pe lista seriei de evenimente de calificare la Campionatul Mondial de Maraton 40+ – „AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings” purtând certificarea „AbbottWMM Wanda Age Group Qualifier”. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro,www.bucharest-marathon.com,  www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest 

, ,

One thought on “Record de traseu la cea de-a 12-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon

  1. Pingback: 2019, retrospectiva unui an deosebit – N-AVEM SANGE!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top