Loading....

#bloodfluenceri la Maratonul International Bucuresti 2019

Alergarea este acel shortcut catre copilarie si totodata una dintre cele mai simple si sanatoase activitati. In plus, de parca ar mai fi nevoie de vreun argument ca sa te-apuci de asa ceva, alergarea in grupuri mari de oameni reprezinta o oportunitate de conectare pe orizontala, mai departe de accesorii, statut si importanta sociala sau de alte artificii de gen, care intre noi fie vorba sunt atat de trecatoare.

Pentru aceasta conexiune, despre care am vorbit in repetate randuri, continuam minunatul parteneriat cu Bucharest Running Club si va invitam la editia a 12-a, din 12-13 Octombrie, sa veniti in echipa de #bloodfluenceri la Maratonul Bucuresti. Puteti face asta atat ca alergatori, cat si ca voluntari la Sport Expo dar si la Punctul de Hidratare de pe Bd. Unirii, aproape de intersectia cu Str. Nerva Traian.

La editia de anul trecut au fost 19.000 de participanti, adulti si copii, intr-un eveniment de amploare ce a necesitat munca a 700 de persoane, care au lucrat la Sport Expo, pe traseul cursei si in perioada premergatoare weekend-ului competitional. Drept cauza sociala la acest eveniment, “N-avem SANGE?!” are nevoie de ajutorul vostru pentru a comunica, pe de-o parte, beneficiile donarii de sange inclusiv in randul celor care alearga, iar pe de alta parte de a trage un semnal de alarma despre lipsa sangelui din spitalele romanesti, realitate care ne pune in acest moment pe noi toti sub risc.

Daca vrei sa alergi pentru “N-avem SANGE?!” te rugam sa te inscrii la ce cursa doresti si sa ne alegi drept cauza sociala pe care o sustii. Daca te-ai inscris deja si nu ne-ai bifat, te rugam sa adresezi in acest sens un mail catre info@abrc.ro , punand si adresa noastra in CC – contact@n-avemsange.ro .

Daca nu poti sa alergi sau n-ai facut-o niciodata si vrei sa-i intelegi mai indeaproape pe alergatori, te invitam sa devii voluntar la eveniment. Ne vei ajuta cu derularea evenimentului la Sport Expo, in zilele de Vineri-Sambata-Duminica si/sau la punctul de hidratare Nerva Traian. Programul la punctul de hidratare este 07:30 – 15:00, Duminica 13.10.2019. Pentru detalii te rugam sa ne adresezi un mail in acest sens pe adresa contact@n-avemsange.ro .

I-am intrebat in numele vostru pe cativa dintre #bloodfluenceri ce inseamna alergarea pentru ei. Ce este acel ceva, din perspectiva personala, care-i scoate din casa si-i trimite in parc sau pe alte carari. Punem mai jos cateva dintre raspunsurile lor:

Laura Ivănciociu: N-o să te mint, n-o să-ți spun că nu pot trăi fără alergare și că de când am descoperit alergarea, mi s-a schimbat viața! Dar e la fel de adevărat că alergarea prin IOR reprezintă ocazia perfectă să ascult muzică veselă în căști, să număr câte țestoase văd în lac la prima tură și apoi câte la a doua, să mă bucur de toți bătrânii care stau pe bănci, fac plajă sau se plimbă agale.  Și că alergarea pe deal, la Cosâmbești, la ai mei, e binevenită pentru că mă uit după iepuri, potârnichi, ciocârlii și fazani. Și că alergările de prin alte țări sunt de fapt pretexte pentru city-break-uri. Cam asta reprezintă alergarea pentru mine, recunosc!

Gheorghe Nemeș: Alerg pentru că-mi place, pentru starea de bine de după. Vreau să mă bucur că sunt funcțional. E și cel mai ieftin mod de a face sport. Alerg pentru că nu vreau să-mi activez cardul de sănătate! Alerg și când vreau să fiu doar cu mine și când am nevoie de  companie, de un anturaj. Alerg uneori cu gândul la cei ce nu pot.

Daniel Horhogea: Totul a început dupa o perioada lunga, de aproape 10 ani, fara activitate sportiva. Alergarea (atletismul) este acel ceva care unește si pune parca toti oamenii frumosi la un loc, mai ales oamenii care isi doresc sa construiască ceva pentru comunitate.

Din punct de vedere al importantei vitale, la capitolul lichide primul loc dupa apa e ocupat de sange. In urma accidentelor sau a bolilor grave este mereu nevoie de sange, sange care nu este suficient in spitalele romanesti. Acesta este motivul pentru care si la aceasta editie a Maratonului Bucuresti, 2019, am ales sa fiu #bloodfluencer pentru semeni si sa alerg pentru cauza “N-avem SANGE?!”.

Dan Vlădescu: Relatia mea cu running-ul a inceput prin primavara lui 2005. Lipsa de activitate fizica si kilogramele in plus m-au adus pe vechea pista de atletism de la fostul stadion Lia Manoliu. Am inceput cu o tura, urmata cu greu de a doua, a treia si a patra. Dupa cateva luni am reusit sa “leg” 6 ture de stadion, adica aproape 2.5 km. Rand pe rand fiecare tura era o caramida in plus la ce urma sa fac si cateva calorii arse in minus.

Mi-am recapatat tonusul, am inceput sa alerg la curse, intai la cele pe asfalt, ulterior la cele de trail. Am invatat ce inseamna pace, efort, medalie, satisfactie, parteneri de drum, sportivi. Mai presus de toate am invatat ca pot alerga si in acelasi timp pot face un bine cuiva. Am alergat sustinand diverse cauze, acum o fac cu drag sustinand “N-avem SANGE?!”.

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Fundatia Universitara AISTEDA, MACROMEX, Smith&Smith, Deutsche Leasing, Victron Energy, CertSIGN, Gerocossen, IQads, Universal Solution, X2 Adventure, Bucharest Running Club, Radio Romania, Itsy Bitsy, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Smart Society si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top