Loading....

Portret de #bloodfluencer – Băloiu Moraru Cătălin

Constant avem ocazia să cunoaștem noi #bloodfluenceri – o categorie care știam că există încă înainte de a denumi noi ca atare această comunitate de oameni altruiști, al căror gest de bunătate vine natural și de cele mai multe ori, nesolicitat.

Recent, pe pagina noastră de Facebook, ne-a scris Cătălin Băloiu Moraru, care ne-a spus că donează în mod curent la Centrul de Transfuzie Ploiești. Știm de energia frumoasă de-aici și impactul pe care echipa din Ploiești îl are asupra donatorilor, dar mai ales pentru că ne-a impresionat cu modestia și căldura pe care o transmitea Cătălin, l-am rugat sa ne spună care-i povestea lui de donator sanguin.

#povestea

Mă numesc Cătălin, m-am născut în orașul Vălenii de Munte, dar mi-am petrecut majoritatea copilăriei în grija bunicilor, la țară, acolo am învățat să ajut, să fiu bun, onest, corect. Provin dintr-o familie modestă, simplă.

Prima donare de sânge am facut-o în 2007, la 2 ani după ce am ajuns în Brașov, fiind student. Doi ani de zile am colindat orașul în lung și lat, în toate părțile orașului, vizitând, umblând prin magazine, pe străzi, piețe, obiective culturale. Pot spune că am descoperit Centrul de Transfuzie Sanguină destul de târziu, dar mi-a plăcut foarte mult atmosfera de-acolo, doamnele erau foarte amabile și acolo am aflat că am grupa de sânge A(II) cu RH negativ. Și totul a decurs din prima foarte bine și repede.

Îmi aduc aminte și acum ca si cum ar fi fost ieri… o sală imensă, cu multe scaune și mese. Cred că erau doar 2-3 persoane și am intrat mai mult de curiozitate să văd, să știu ce înseamnă a dona sânge. M-am simțit foarte bine, și-n plus am primit și câteva bonuri pe hârtie care mi-au fost foarte utile ca student.

#experienta

Apoi mi-am cunoscut viitoarea soție, și-am colindat împreună orașul. După ce ne-am intors în orașul natal, în scurtă vreme ea s-a înscris la cursurile școlii sanitare Regina Maria din Ploiești. Așa am cunoscut-o pe dna Magda Coman, de la Centrul de Transfuzie Ploiesti. Mi-am amintit de experiența mea de donator de sânge și mi-am dat seama că vreau să fac asta și la mine în județ.

La Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești am reîntalnit-o pe dna Coman și m-am simțit ca atunci când te vezi cu un prieten…. am cunoscut-o si pe dna Hanganu Georgeta (n.r. Directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești), iar accentul moldovenesc al dânsei, mi-a intrat la suflet. Bunătatea doamnelor, amabilitatea, felul în care sunt primit, mulțumirea că donez, grija lor pe tot parcursul procesului de recoltare (inclusiv înțepăturile sunt insesizabile), aproape că nu-mi dau seama când începe donarea. Ulterior am descoperit și afereza, pe care o fac o dată pe an sau la 2 ani.

Donez sânge pentru că mă simt foarte bine, sângele se schimbă, starea de spirit se schimbă. Iar în restul zilei libere pe care o primesc, aleg să-mi petrec timpul cu fetița, soția, făcând ceea ce-mi place.

În scurta noastră conversație, Cătălin ne-a povestit și cum își încurajează prietenii, cunoscuții și colegii să doneze sânge, astfel că decizia lui de a veni anul acesta pe 14 Iunie la #bloodfluencer Marathon, pentru a celebra autentic Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, a venit cât se poate de natural.

#omenie

Rolul acestor materiale din categoria “profil de #bloodfluencer”, cu donatori sanguini obișnuiți dar cât se poate de speciali prin tot ceea ce fac ei cu naturalețe în mod constant, este de a aduce în față aceste gesturi de bunătate și omenie.

Dacă vrei să ne spui și tu povestea ta de donator sanguin și / sau ambasador al donării de sânge, te invităm să ne scrii pe contact@n-avemsange.ro. Sau dacă ai în jurul tău oameni cu profil de #bloodfluencer despre care ai vrea să se știe, scrie-ne și hai să-i aducem în față.

, , , ,
Back To Top

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura