Loading....

Despre puterea unei comunitati sau cand dorinta devine realitate

articol de Andreea Timofte

#bloodfluencer = altruist, empatic, atent la nevoile celor din jur, cu un puternic spirit civic si desigur, donator sanguin si /sau sustinator activ al donarii de sange”… Cam asa suna o descriere sumara a caracteristicilor unui #bloodfluencer. Stim insa, ca uneori cuvintele raman doar cuvinte, iar ecoul adevarat il au faptele si exemplele clare. Iar una dintre cele frumoase demonstratii de bune practici ale comunitatii #bloodfluencer a avut loc Sambata, 29 mai.

Comunitatea

Comunitatea #bloodfluencer.ro cuprinde la nivel national aproximativ 750 de membri. Dintre acestia, mai departe de promovarea donarii de sange in randul familiei, prietenilor si cunoscutilor si raspunsul prompt la apelurile punctuale privind nevoia de sange, se remarca in mod consistent o categorie cu un puternic spirit, energie si initiativa canalizata in promovarea donarii de sange.

Omul

Madalina Dicu-Sava, de ziua ei, si-a dorit sa-si aduca prietenii si cunoscutii sa doneze sange. Donatoare prin afereza de cativa ani (asta inseamna ca doneaza lunar), e deplin constienta atat de nevoia de sange si componente asociate, cat si de beneficiile pe care altruismul manifestat asa il are asupra sanatatii ei. Pe scurt, pentru ca dorinta ei sa se indeplineasca era nevoie de un minim de donatori, pentru ca Centrul de Transfuzie Bucuresti sa fie deschis intr-o zi de sambata cand, in mod obisnuit, nu e program.

Puterea comunitatii

La inceput timid, Madalina a deschis o lista, solicitand inscrierea donatorilor, cu atat mai mult cu cat multi dintre cei pe care ea incerca sa-i convinga sa doneze sange argumentau refuzul cu indisponibilitatea in cursul saptamanii. Comunitatea #bloodfluencer a sprijinit rapid initiativa Madalinei, a preluat lista pentru a-i atrage pe cei care sunt ocupati in timpul saptamanii, a folosit toate canalele de comunicare pe care le aveau fiecare dintre ei la indemana (distribuirea evenimentului pe Facebook, Instagram, stiri la radio, meme-uri, story-uri) si intr-o zi si jumatate de la confirmarea deschiderii Centrului de Transfuzie Bucuresti, numarul final al donatorilor prezentati, a fost aproape triplu fata de numarul minim solicitat.

Rezultatul?

134 de donatori prezentati – 120 de pungi recoltate. Daca printr-o donare de sange sunt salvate cel putin 2 vieti, asta inseamna 240 de vieti salvate.

La multi ani, Madalina!

„Sâmbăta, 29 Mai a fost pentru noi o zi speciala, o zi eveniment la Centrul de Transfuzie Sanguină București, pe care am petrecut-o alături de donatori, de #bloodfluenceri, de echipa noastră și de Mădălina, care de ziua ei a venit cu prieteni, cu flori, tort, bomboane și mere pentru donatorii care au oferit in dar picături de… viata. Nu pentru Mădălina, desigur, ci pentru bolnavii din spitale!

Spun ca a fost o zi speciala fiindcă, mai mult ca niciodată, am simțit solidaritatea donatorilor noștri care au venit în număr mare și cât se poate de repede la chemarea #bloodfluencerilor, care au venit și ei mai mulți ca niciodată în aceasta zi libera!

A fost energie pozitiva din plin, veselie, determinare și mai ales vene bune, care au umplut peste 120 de pungi de sănge! Le mulțumesc fiecăruia în parte, le mulțumesc celor doua familii care au venit cu copiii de mana, le mulțumesc băieților care au venit cu prietenii sa doneze pentru un pacient, motocicliștilor, le mulțumesc #bloodfluencerilor fără de care nu am fi deschis și indeosebi mulțumesc echipei centrului care, deși mica, a făcut fata cu brio numărului mare de donatori!” – Dr. Doina Gosa, Director @ Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii nostri din acest program

INHT, MACROMEXH.EssersCertSIGNIQadsGrupul Digi | RCS & RDS,Universal SolutionX2 AdventureBucharest Running ClubItsy Bitsy, Fundatia Universitara AISTEDA, Fundatia Donatorilor Benevoli de SangeAMiCUS Bucuresti, Activator HUB, RingRingNutrivitaGetica OOHPaco Media, TOI Innovative Media, Joint Media, Way MediaFairway MediaBlitz TechnologyExpodom si Motion Vision Communication.

In Bucuresti, programul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

In Constanta, programul este sustinut local de Seaview AdvertisingCity Park Mall, Magazinele Brick si Radio Constanta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top