Loading....

Nu asteptati sa faca altii schimbarea pentru voi!

Sunt Delia Modrea, am 40 ani și sunt mama unui junior de 10 ani, care-mi umple viata.

Totul a început octombrie 2015 când mama mea m-a sunat să-mi spună de un vecin, băiat tare tânăr, vecinul lor, pompier în Baia de Aramă, care a avut un accident grav și despre care nu știe dacă o să supraviețuiască.

A fost adus cu elicopterul la București, la spitalul Floreasca.

Am luat legătura cu familia lui ca să îi ajut cumva și mi-au zis daca pot mobiliza câți mai mulți oameni sa doneze este suficient… Era practic strivit la mijloc și avea nevoie de foarte multe unități de sânge.

Din păcate nu am reușit să strâng oameni, doar eu și fratele meu am mers să donăm. Pe fratele meu l-au refuzat atunci, pentru că avea valorile ușor crescute la analizele anterioare, cele de la ficat din câte îmi amintesc.

Uite așa am rămas singură pe acele holuri (el a trebuit sa plece la serviciu), întrebându-mă daca totul o sa fie bine. Oare o să mă refuze și pe mine, oare o sa leșin, oare o sa curgă sufient sânge că sa închei donarea?

Deci am început, cum cred ca încep/donează majoritatea oamenilor, în momente de criză. Însă eu nu m-am oprit, am continuat sa donez. Nu într-un ritm de care sa fiu mândră, deoarece am avut pauze lungi din cauza tratamentelor stomatologice și medicamentoase, însă atunci când sunt ok, și pot, merg sa donez.

De ce o fac? Pentru a ajuta! Dacă am înțelege ca sunt mult mai multe moduri de a ajuta, nu doar material, ar fi bine.

Poți dona pentru persoanele bolnave de cancer și nu numai, poți ajuta pe cineva să urce în autobuz, poți ajuta pe cineva să treacă strada. Sunt enorm de multe exemple de-a ajuta, fără să te coste nimic, poate doar câteva minute.

Am tot spus-o și o s-o tot spun, schimbarea vine și de la noi, oamenii obisnuiti. Nu mai fiți nepăsători, indiferenți și așteptați să facă alții schimbarea pentru voi!

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Fundatia Universitara AISTEDA, MACROMEX, Smith&Smith, Deutsche Leasing, Victron Energy, CertSIGN, Gerocossen, IQads, Universal Solution, X2 Adventure, Bucharest Running Club, Radio Romania, Itsy Bitsy, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Smart Society si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

, , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la N-AVEM SANGE?!

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Back To Top