Loading....

Mihnea Raducu (#bloodfluencer): „De fiecare data cand donez sange am acea stare de bine stiind ca, pe langa binele facut corpului meu, voi ajuta si alti oameni aflati in nevoie”

testimonial Mihnea Raducu

Salutare tuturor, eu sunt Mihnea Raducu, am 46 de ani, iar pe 13 Octombrie 2022 am facut ce-a de-a 13a donare de sange.

Am devenit donator frecvent destul de tarziu dar de fiecare data cand donez sange am acea stare de bine, stiind ca pe langa binele facut corpului meu voi ajuta si alti oameni aflati in nevoie. In data de 21 Mai 2019 – cand ma aflam la centrul de Donare- era acolo si echipa de la TVR Matinal si mi-au luat si un interviu.

Imi aduc aminte ca ma programasem sa donez sange pe data de 20 martie 2020, dupa ce in 11 martie s-a intrerupt scoala la nivel national, iar pe 16 martie s-a instituit starea de urgenta. Mi-am facut “formular” si m-am dus sa donez sange.

#covid

Era vineri dimineata – pe la ora 8, iar la CTS (Centrul de Transfuzii Sanguine) nu era nimeni!!! Dar eu am donat sange, iar in weekend a aparut si o stire cum ca la CTS este o persoana infectata cu COVID19! Va puteti inchipui cum am stat  – ca pe ace – sa vad daca am si eu sau nu… spre norocul meu, nici pana in ziua de azi, in 2022, nu am avut (sau nu stiu sa fi avut) infectare cu virusul SARS-COV2.

Beneficiile denarii de sange sunt fantastice – pe langa faptul ca sangele se regenereaza in aproximativ 24 de ore (ca volum) – organismul este cumva obligat sa produca noi celule rosii, ceea ce duce la insanatosirea sangelui si imbunatatirea calitatii lui si totodata salvezi vieti. Dupa prima donare sangele tau poate ajuta o persoana, insa dupa ce ai devenit donator frecvent – punga in care donezi este una speciala – poti ajuta pana la 3 oameni sau chiar 5 copii aflati in nevoie!

De aceea te rog pe tine, cel ce citesti aceste randuri, vezi conditiile de admisibilitate la donare aici: http://www.ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html

Si mergi sa donezi sange! Gestul tau chiar va salva vieti.

Donarea de sange nu doare, si inainte de a dona trebuie sa mananci si mai ales sa te hidratezi. Bea apa, cat de multa, pentru ca astfel donarea decurge mult mai usor.

#donarea13

Despre ziua de ieri: am ajuns la centrul de donare pe la 8 fara zece. Erau circa 10-12 oameni inaintea mea. Am luat bon de ordine si un chestionar (care se completeaza intotdeauna inainte de a dona, dar nu e „greu”). Deoarece eram donator frecvent am fost trimis direct la cabinetul 3 – pentru „intepare in deget” – masurare nivel hemoglobina si alte caracteristici ale sangelui, dupa care am mers la cabinetul 8, unde o doamna doctor a discutat cu mine in timp ce mi-a luat tensiunea (13 cu 8 ) si m-a cantarit.  Dupa care am mers „sus” – la etajul 2 – pentru donarea propriu-zisa: dai hartiile si CI la secretariat, dupa care esti strigat. Cu CI in mana, intri in sala de donare.

La mine donarea completa s-a facut foarte repede – bausem inainte aproape 1.5 litri de apa (!) – cateva minute si gata. Ce este senzational este ca peste tot vezi numai zambete si asta iti da un sentiment tare placut! Cu totul, de cand am intrat pana am iesit, cred ca au fost 30-40 minute, astfel incat pe la 9 si un sfert eram gata.

Asadar, mergi si doneaza, gestul tau chiar conteaza!

, , , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top