Loading....

Laurențiu Paulescu (pompier, 37 de ani): “As putea spune ca prin venele mele curge sangele atator persoane… Nu am cuvinte, pentru a le putea multumi indeajuns.”

testimonial de Laurențiu Paulescu

Am 37 de ani si sunt din Baia de Arama, un orasel la poalele muntilor, din judetul Mehedinti. In urma cu aproape 6 ani, viata mi-a fost marcata de un grav accident produs in padure, unde eram la taiat de lemne cu drujba, in scopul pregatirilor pentru venirea anotimpului rece. Era 1 octombrie 2015.

O manipulare gresita, inexplicabila a drujbei, nici nu-mi mai aduc bine aminte, a facut ca lemnul cazut la pamant sa alunece, sa ma agate si sa ma striveasca de un alt copac ramas in picioare. Mi-am pierdut cunostinta, nu stiu pentru cat timp.  Cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa ma trezesc, cat sa pot striga dupa ajutor.

Am lesinat din nou si m-am trezit la Spitalul de Urgenta din Targu Jiu, dupa prima operatiune a medicilor de a ma stabiliza. Aveam multiple leziuni traumatice printre care o fractura de bazin si pierdusem mult sange. Medicii de aici nu mi-au dat nicio sansa,  dar la insistentele sefilor si ale colegilor mei pompieri am fost transportat cu elicopterul la cel mai mare spital de urgenta din tara, Spitalul Floreasca din Bucuresti.

#oameni

Nu mai aveam aproape deloc sange, nivelul hemoglobinei ajunsese la 4 pe cand limita normala este de minim 14. Dar o minune s-a intamplat! Gratie profesionalismului medicilor de aici am reusit, viata mi-a fost salvata. Insa, efortul lor ar fi fost in zadar fara gestul de marinimie al colegilor de scoala si serviciu si al tuturor cunostintelor mele, care s-au mobilizat cu zecile si au mers la centrele de donare de sange, din orasele din toata tara. Fara gestul lor umanitar acum n-as mai exista. As putea spune ca prin venele mele curge sangele atator persoane… Nu am cuvinte, pentru a le putea multumi indeajuns.

In ceea ce ma priveste, si eu am donat sange pentru cateva cunostinte, atat inainte cat si dupa accidentul meu. Un gest de marinimie trebuie rasplatit cu un gest de marinimie.

Este posibil ca fiecare dintre noi sa aiba nevoie , intr-un anumit moment, de gestul salvator al apropiatilor nostri. Nu trebuie sa uitam, cu sangele donat o singura data pot fi ajutate pana la trei persoane. Va multumesc inca o data tuturor!
Donând sânge, salvăm vieți!

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii nostri din acest program

INHT, MACROMEXH.EssersCertSIGNIQadsGrupul Digi | RCS & RDS,Universal SolutionX2 AdventureBucharest Running ClubItsy Bitsy, Fundatia Universitara AISTEDA, Fundatia Donatorilor Benevoli de SangeAMiCUS Bucuresti, Activator HUB, RingRingNutrivitaGetica OOHPaco Media, TOI Innovative Media, Joint Media, Way MediaFairway MediaBlitz TechnologyExpodom si Motion Vision Communication.

In Bucuresti, programul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

In Constanta, programul este sustinut local de Seaview AdvertisingCity Park Mall, Magazinele Brick si Radio Constanta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top