Loading....

Sesiune de colecta mobila @ H. Essers Romania

Saptamana trecuta a avut loc colecta mobila de sange, programata la compania H. Essers Romania.

Evenimentul incheie cu succes o prima bucla, prin care la recomandarea managementului companiei angajatii de la mai multe departamente au intrat in contact cu informatii despre donarea de sange, precum si cu beneficiile pentru sanatatea donatorilor, in cadrul unor sesiuni motivationale, pentru ca apoi sa doneze efectiv.

Fara sa avem vreodata pareri preconcepute atunci cand intalnim colective mari, am stiut inca de la inceput ca la H. Essers vom intalni oameni care au trait povesti din cele doua capete ale traseului sangelui transfuzional. Am cunoscut o doamna care s-a confruntat cu lipsa de sange, atunci cand a avut nevoie pentru sotul ei, bolnav de o boala grava, si l-am cunoscut binenteles si pe Catalin Radulescu.

Catalin a donat prima data in vara lui 2013, in urma unui anunt pe Facebook. Cei de la Vita de Vie solicitau sange pentru o fetita de 6 luni, cu grupa B3 pozitiv, iar fetita lui Catalin avea atunci exact aceeasi varsta. Catalin a donat apoi din 3 in 3 luni, pana in Octombrie 2018, cand a donat celule stem hematopoietice. Aveti mai jos povestea lui, ne dam seama ce emotii puternice a putut sa traiasca, daca acestea razbat pana si in inregistrarea de-acum. 

“In momentul in care am aflat ca totul a fost ok, in urma donarii de celule stem hematopoietice, am inceput sa plang. Asa am mai plans doar de doua ori in viata, cand s-a nascut copilul meu si cand mi-a murit tata. A fost ceva extraordinar, am simtit ca plutesc la propriu.” – Catalin Radulescu

https://www.facebook.com/NAvemSANGE/videos/323663415203710/

Asa cum declara dl. Jeroen Fabry, Business Unit Manager H. Essers Romania, “actiunea de donare de sange desfasurata in cursul zilei de 03.07 la sediul H. Essers din Bolintin Deal a fost un pas foarte important pentru noi, ca si colectiv. Este un gest simplu, pe care il putem face cu totii, beneficiile nefiind limitate la numarul de vieti salvate. Speram sa repetam actiunea in viitorul apropiat, cel putin cu acelasi succes. Multumim personalului de la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, cat si organizatorilor de la N-avem SANGE!”

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Fundatia Universitara AISTEDA, MACROMEX, Smith&Smith, Deutsche Leasing, Victron Energy, IQads, Universal Solution, X2 Adventure, Radio Romania, Itsy Bitsy, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Smart Society si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

, , , , , , , , ,

One thought on “Sesiune de colecta mobila @ H. Essers Romania

  1. Pingback: Sesiune de colectă mobilă @ H. ESSERS România | Hematologie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top