Loading....

Donează sânge! O viaţă aşteaptă să o salvezi!

• indiferent că faci acest gest pentru un apropiat sau o persoană necunoscută, donarea de sânge este un act umanitar, benevol, gratuit şi anonim • persoanele care vor să salveze o viaţă o pot face mergând, de luni până vineri, la Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila, strada Radu S. Campiniu, nr. 5 • anul trecut, 11.800 de brăileni au trecut pragul centrului, însă numărul acestora nu acoperă nevoia de produse din sânge

În fiecare zi, viaţa unui om depinde de o pungă de sânge. Azi poate fi un membru al familiei cel care aşteaptă să fie salvat, mâine poate fi un copil, într-o bună zi poţi fi chiar tu în situaţia aceasta. Potrivit statisticilor, 70 de persoane din 100 vor avea nevoie de sânge măcar o dată în viaţă. Dar, doar 3 din 100 donează. În fiecare secundă, în lume se fac trei noi transfuzii, mulţumită donatorilor de sânge. Oameni accidentaţi, copii şi adulţi în săli de operaţii sau oameni care suferă de boli grave, toţi trăiesc cu speranţa că altcineva donează sânge pentru ca ei să poată trăi.

Noi putem schimba această statistică şi printr-un simplu gest putem oferi o viaţă! De aceea, Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila şi cotidianul “Obiectiv – Vocea Brăilei” fac apel către persoanele care pot să doneze sânge să vină în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 08.00-11.00, la sediul situat pe Radu S Campiniu nr. 5. Anul trecut, 11.800 de brăileni au trecut pragul centrului, înregistrându-se o uşoară creştere faţă de anii anteriori, însă numărul donatorilor nu acoperă necesarul de unităţi.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină le recomandă celor care vin şi donează o dată să revină pentru a doua donare în maximum cinci luni, iar în timp persoana respectivă să devină donator fidel. Deja, angajaţii Vard Brăila, persoanele care lucrează în Armată, Poliţie, Jandarmerie vin constant să doneze, reprezentanţii centrului mulţumindu-le încă o dată acestora pentru gestul lor. (…)

Continuarea articolului aici.

, ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top