Loading....

Blog Page

Care sunt bolile la care esti predispus in functie de grupa ta de sange?

Cele patru grupe sanguine se disting clar intre ele prin prezenta unor antigeni, substante care alerteaza sistemul imunitar atunci cand organismul este atacat de o boala.

Multe studii sustin ca fiecare grupa de sange are o predispozitie pentru anumite boli, de la banalele raceli, la boli cardiovasculare sau chiar cancer.

In functie de caracteristicile hematologice ale fiecarei grupe de sange, sistemul imunitar va actiona diferit asupra virusurilor, bacteriilor sau bolilor. (…)

Continuarea articolului aici.

Mamicile din Timisoara au SANGE!

Suntem oameni, suntem parinti si adesea avem canalele deschise catre tot ceea ce poate veni catre noi ca suferinta, din partea celor asemeni noua. Suntem prezenti si vrem mereu sa-i ajutam pe cei care, parinti fiind, se intalnesc in viata lor cu o incercare ce poate strivi cu usurinta pe oricare dintre noi. Boala grava a propriului copil. Si totusi pentru asta iti trebuie mult curaj. Foarte mult!

Alina Hotea (stanga) & Gabriela Cigan (dreapta)

Academia Mamicilor din Timisoara este o initiativa nonguvernamentala condusa de oameni inimosi, o asociatie infiintata in 2014, ce are ca obiectiv promovarea si sustinerea educatiei, cercetarii si asistentei sociale. In acest context am stat de vorba cu Gabriela Cigan, coordonatoarea actiunilor de donare, desfasurate pentru copiii internati la Spitalul Louis Turcanu, Joi 17 Ianuarie urmand sa fie programat primul eveniment de acest fel, din 2019.

un interviu de Marian Costache

Ce este Academia Mamicilor din Timisoara si cine sunt oamenii (mamicile) care o compun?

Pentru mine Academia Mămicilor este o familie, avem acelaşi  puls. Alături de aceşti voluntari minunaţi ştiu că lumea se va schimba în bine, pentru că implicarea noastră vine din suflet pentru suflet. Asociaţia nu este formată doar din mămici ci şi din viitoare mămici. Dar cel mai bine poate descrie Academia Mămicilor Carmen Stanciu, fondatoarea şi preşedinta Asociaţiei:

”Academia Mămicilor din Timișoara (AMT), la nivel formal, este o asociație non-guvernamentală, înființată în urmă cu 5 ani (2014), care are ca scop promovarea și susținerea educației, cercetării și asistenței sociale. La nivel informal, AMT este o comunitate care a pornit de la ideea implicării și susținerii oricărui demers care poate conduce la creșterea calității educației în România, astfel încât să ajungem să creștem generații de copii sănătoși, independenți și fericiți. În același timp AMT și-a propus să ”construiască” o comunitate formată din oameni care împart aceleași valori și principii, precum: integritatea, demnitatea, respectul, generozitatea, onestitatea, iubirea, empatia, curajul, perseverența, încrederea și înțelepciunea. În acest moment, AMT este atât o organizație non-guvernamentală, cât și o comunitate caracterizată prin forță, energie, implicare și susținere, comunitate în continuă creștere, reușind să ducă mai departe valorile care o caracterizează, dezvoltând tot mai multe proiecte educaționale și sociale (www.academiamamicilor.com). Oamenii care fac posibile toate activitățile derulate de AMT sunt persoane pe care le-aș caracteriza ca fiind simple, puternice, implicate, generoase, oneste, curajoase și deținătoare de o doza mare de iubire și energie. Ei sunt voluntarii AMT care s-au alăturat unuia sau mai multor proiecte, voluntari care în mare parte sunt de profesie ”mămici implicate și dedicate”, dar și tineri, studenți, vârstnici, cadre didactice, asistenți sociali, psihologi etc.” (Carmen Stanciu – fondator AMT)

Carmen Stanciu, Gabriela Cigan, Alina Hotea

Cum s-a nascut aceasta legatura cu sangele, care va motiveaza sa mergeti mai departe, lunar, cu aceasta serie de activari?

Totul a început din dorința de a salva copiii.

Colega nostra Andreea Arsene, în luna august 2017, a fost internată o săptămână, cu băiețelul ei la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara. O săptămână cruntă în care aștepta să-și reia viața din afara spitalului. Atunci am realizat că aproape toți părinții am trecut prin astfel de momente, iar pentru noi viața revine la normal, însă sunt părinți pentru care normalitatea a devenit spitalul. Copii care nu mai știu ce este grădinița, școala, parc, Mall, copii care în afară de mama și tata cunosc doar medici, asistente și colegi de suferință cu care se întâlnesc în camera de joacă a spitalului. Părinți care speră ca noi, comunitatea, să ne implicăm și să le dăm copiilor șansa la viață.

Tot în acea perioadă a apărut în mediul online apelul disperat al unei mame, internate cu fetița ei, care a semnalat nevoia acută de a dona sânge. Sunt parinţi care fac disperaţi apel la comunitate pentru a primi o „punguţă de sânge”. Eram în concediu tocmai venisem de la mare și Carmen Stanciu, președinta Asociatie Academiei Mămicilor din Timișoara, a receptat mesajul și atunci am început să ne mobilizăm, să realizăm că dacă ne implicăm putem face ceva. Aşa că am făcut apel la comunitate pentru a primi o „punguţă de sânge”. Ne trebuia o locație,astfel am primit sprijinul Ioanei Virtosu de la Școala Mamei Junior (pentru sediu) și Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Timișoara pentru susținere cu personal şi nu numai, solicitând deplasarea personalului pe teren. Prima acțiune a fost în data de 29 august și datorită înscrierii donatorilor în număr mare am organizat actiunea și a doua zi. După mulțumirile personalului de la secţia de hemato-oncologie pediatrică de la Spitalul Louis Ţurcanu, ne-am propus să mai facem şi în luna decembrie Astfel ne-am mobilizat  și  organizat pentru o nouă acțiune, aceeași locație, aceeași colaboratori și mulți donatori. Acțiunea s-a derulat tot pe două zile.

Am început să învățăm, să studiem „despre sânge” . Am aflat că și sângele are perioadă de valabilitate de maxim 42 zile. Am intrebat la spital cum am putea fi cât mai de ajutor şi dacă ajung punguliţele, atunci ni s-a transmis că este minunat ceea ce facem, dar ca ar fi mult mai benefic dacă am putea organiza lunar astfel de campanii pentru copii, deoarece ei au nevoie permanent de sânge. Şi ne-am mobilizat. Am format o echipă, am gândit un proiect. Am mers în audiență la d-na director dr. Lighezan, de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Timișoara, unde am fost primite foarte bine, am solicitat susținere și colaborare lunară, inclusiv spațiu în care să primim donatorii. Ne-a învățat condiţiile de donare, beneficiile, pentru a putea transmite informaţia mai departe. Eu sunt mamă și îmi doresc să aduc speranţa în viaţa mamelor care au copiii internaţi la secţia de hemato-oncologie în Spitalul Louis Ţurcanu, să se știe că în fiecare luna Academia Mămicilor va reuși să faca rost de punguțe de sânge.

 Cum se intampla efectiv o actiune de donare organizata de voi?

Stabilim data de comun acord cu personalul Centrului de Transfuzii Sanguine Timișoara, aflam când este de preferat să ne organizăm. Fiind un Centru Regional care deserveşte spitalele din 4 judeţe, nouă ni se pare că încadrarea cu personal este pe minus şi ca noi, ca societate, uităm că sângele este prioritar în caz de o calamitate.

Există o colaborare foarte frumoasă între noi şi personalul centrului, de la portar până la dna director. Echipa, Alina, Liana, Georgiana, Nicoleta și Lavinia (ultimele doua au devenit voluntare donând) se mobilizează, se merge la cumpărături. Colega noastră Ioana Tamaş se ocupă de crearea evenimentului pe pagina oficială a asociației, trimitem mailuri, postăm eveniment și pe Facebook, distribuim în diverse grupuri care ne susțin ideea. Cei care doresc să doneze pentru cauza noastră se înscriu pe pagina asociației la o oră prestabilită, conform formularului de înscriere, cu rugămintea de a citi înainte condițiile de donare. În ziua donării,  voluntarii Academiei îi întâmpină la sediul Centrului Regional de Transfuzii Timișoara și îi îndrumă în întregul procesul de donare. Durează până se completează fișele și se face consultația preliminară (personal puţin). Dar în acest timp se servește un ceai/cafea, ceva dulce/sărat,  povestim despre noi și cauzele noastre, atragem voluntari în proiectele active și timpul trece mai ușor. Astfel încercăm să le aducem aminte cât de important este să fii donator, dar și că este necesar ca donarea de sânge să intre în rutina oamenilor sănătoşi şi eligibili și astfel „punguța de sânge” de calitate va salva viaţa multora dintre semenii noștrii. (nou născuți, copii, adulți)

De unde aceasta vibratie pentru copiii internati la Louis Turcanu?

Și eu am fost odată copil. Cred că toți avem în noi un “suflet de copil”. Am găsit un citat care mi-a ajuns la suflet „Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de Rai.” a spus Henry Ward Beecher.

Noi, adulţii ar trebui să ne întoarcem puţin în trecut şi să ne amintim de momentele frumoase ale copilăriei, să ne lăsăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple şi să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, eu consider că donarea de sânge este un bun prilej de a ne aduce aminte că trebuie să dăm ceva înapoi universului, şi de ce nu, un strop din sângele nostru pentru copiii internaţi la secţia de hemato-oncologie, cu speranţa să se facă bine şi să descopere şi să trăiască şi ei  COPILĂRIA.

Intrati in contact cu atata suferinta. Cum reusiti sa va protejati putin, ca sa puteti merge mai departe?

Mulţumim la Dumnezeu pentru ceea ce avem şi că ne dă putere şi sănătate să ne putem implica. Soţul meu îmi spune că sunt o optimistă incurabilă, că am un suflet de copil care caută parţile bune din orice şi le amplifică. Familia mă susţine în activităţile mele de voluntar. Chiar şi fiica mea s-a alăturat campaniei când nu am avut voluntari disponibili. Copilul din mine îmi transmite că trebuie să mă implic, că doar aşa putem schimba destine şi putem schimba lumea, iar Academia Mămicilor este o a doua familie şi scopul nostru comun este de a schimba lumea, în bine. Toată echipa avem aceeaşi  dorinţă, să ne implicăm şi să schimbăm destine.

Ce planuri aveti pentru 2019?

Să atragem cât mai mulţi donatori. Să depunem un proiect pentru atragere de fonduri pentru a reuşi să dotăm Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Timişoara cu un generator şi cu hemomixere. Să căutăm sponsori.

Eu, cu sprijinul asociaţiei am început un nou proiect “Suflet de copil” pe care il voi coordona, astfel am predat coordonarea proiectului “campania lunară de donare de sânge pentru copiii internaţi la secţia de hemato-oncologie” Alinei Hotea, care a fost prezentă şi activă la toate ediţiile, se vede şi în poze. Chiar am participat alaturi de ea şi la conferinţa „Donarea de sânge. Transfuziile în urgențe” – organizată de Societatea Studenţilor de la Medicină Timişoara. Colaboram foarte bine şi cu alte organizaţii satfel am fost invitate să participam şi noi la  aboradarea subiectelor de catre Conf. Dr. Rodica Lighezan  „donarea de sânge”  şi Conf Dr. Ovidiu Mederle „necesitatea transfuziilor în medicina de urgență, în special în politraumatisme”.

Prin implicarea noastră am realizat că noi, prin aceste campanii, reuşim să aducem speranţă în viaţa părinţilor care au copiii internaţi în spital şi au nevoie de sânge. Majoritatea pacienților, în momentul în care primesc diagnosticul de cancer, se gândesc involuntar la cât mai au de trăit, ce mai au de făcut. Dar să nu uităm că sângele nostru se reface în 8 – 12 săptămâni, visele noastre merg mai departe, viața noastră de zi cu zi alături de cei dragi decurge normal, dar pentru copiii şi părinţii din spital fiecare zi e o luptă și totuși, să știți că știu și să zambească. Datorită celor de la Little People am ajuns şi în camera de joacă din spital şi am constatat că avem multe de învăţat de la ei.

De aceea vom continua şi vă aşteptăm şi noi cu zâmbete şi mulţumiri la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Timişoara, strada Martir Marius Ciopec nr.1 Timişoara, împreună să aducem speranţă şi să schimbăm destine. Vă rugăm să vizitați site-ul www.academiamamicilor.com şi să completaţi formularul de inscriere. Pe Facebook evenimentul este aici.

Bilete la teatru pentru donatori, la spectacole din perioada 17 – 20.01.2019


Pentru aceia dintre voi care doneaza in aceasta saptamana, la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti sau la una din colectele mobile organizate de acesta, avem o surpriza placuta, prin grija partenerilor nostri de la ASSMB (Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti).

Numarul de bilete, datele de spectacol, teatrele si salile, le veti gasi in tabelul urmator. Daca ati donat in aceasta saptamana (14 – 20.01.2018) nu trebuie decat sa va anuntati numele, data in care ati facut donarea, precum si seria de pe codul de bare relativ la donare, si sa precizati binenteles spectacolul la care vreti bilete. Toate intr-un comentariu la acest articol sau la postarea din pagina noastra de Facebook, relativ la acesta. Fiecare donator va primi cate doua bilete, pentru a putea merge la spectacol cu cineva drag. Pana la urma toata povestea asta cu donarea o facem tot pentru cei dragi, nu-i asa?

Banuim ca trebuie sa fie clar pentru voi, dar o mai spunem inca o data, biletele le vom repartiza dupa regula primul venit, primul servit. In masura in care demersul nostru va fi bine primit de catre voi, donatorii, exista posibilitatea sa primim mai multe bilete. Ramaneti, deci, pe receptie!

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Crucea Rosie Romana, Asociatia HEM, Fundatia Universitara AISTEDA, MACROMEX, Smith&Smith, Deutsche Leasing, IQads, Universal Solution, Getica OOH, Radio Romania, Itsy Bitsy, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Smart Society si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

Criză de sânge în toată țara. La Sibiu, orice donator este binevenit. Stoc mic de B cu RH negativ

La început de an, criza de sânge este foarte mare în toată țara, dat fiind faptul că numărul donatorilor scade. În Sibiu, sunt organizate sistematic campanii de donare, astfel că necesarul minim este asigurat. Cu toate acestea, medicii Centrului de Transfuzii Sanguine Sibiu fac apel la cei care vor și pot dona sânge, să o facă. Este un gest simplu, dar care poate face diferența dintre viață și moarte. În prezent, Centrul de la Sibiu are stoc mic de sânge grupa B cu RH negativ.

  • „Avem o campanie de donare organizată de studenții de la Științe Economice. Au venit ceva donatori săptămâna aceasta. Și în decembrie am avut campanie cu studenții de la Medicină”, a spus dr. Livia Mareș, purtător de cuvânt al Centrului de Transfuzii Sanguine Sibiu. (…)

Continuarea articolului aici.

Bilete la teatru pentru donatori, la spectacole din perioada 10 – 13.01.2019

Pentru aceia dintre voi care doneaza in aceasta saptamana, la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti sau la una din colectele mobile organizate de acesta, avem o surpriza placuta, prin grija partenerilor nostri de la ASSMB (Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti).

Numarul de bilete, datele de spectacol, teatrele si salile, le veti gasi in tabelul urmator. Daca ati donat in aceasta saptamana (07 – 13.01.2018) nu trebuie decat sa va anuntati numele, data in care ati facut donarea, precum si seria de pe codul de bare relativ la donare, si sa precizati binenteles spectacolul la care vreti bilete. Toate intr-un comentariu la acest articol sau la postarea din pagina noastra de Facebook, relativ la acesta. Fiecare donator va primi cate doua bilete, pentru a putea merge la spectacol cu cineva drag. Pana la urma toata povestea asta cu donarea o facem tot pentru cei dragi, nu-i asa?

Banuim ca trebuie sa fie clar pentru voi, dar o mai spunem inca o data, biletele le vom repartiza dupa regula primul venit, primul servit. In masura in care demersul nostru va fi bine primit de catre voi, donatorii, exista posibilitatea sa primim mai multe bilete. Ramaneti, deci, pe receptie!

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Crucea Rosie Romana, Asociatia HEM, Fundatia Universitara AISTEDA, MACROMEX, Smith&Smith, Deutsche Leasing, IQads, Universal Solution, Getica OOH, Radio Romania, Itsy Bitsy, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Smart Society si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.Bloodfluenceri, un gand pentru voi

In ultima zi a lui 2018 gandul meu bun este pentru voi, toti cei care ati ales sa oferiti din timpul vostru, pentru a sustine donarea voluntara de sange. Ati facut asta in primul rand donand, si oferind astfel un exemplu convingator, dar si impartasind povestile voastre personale, pe aceasta tema.

“N-avem SANGE” este un program care nu organizeaza competitii. Cu toate acestea cred ca este potrivit sa ne uitam cu totii cu recunostinta catre acei bloodfluenceri ale caror testimoniale s-au bucurat de cea mai mare audienta.

2018 a fost un an in care cifrele legate de donarea de sange nu stralucesc, in ciuda efortului nostru sustinut. Este cu-atat mai mult nevoie de oameni precum Nicoleta Serbanescu, Mihaela Olteanu, Vlad Dinulescu, Irina Cristea, Monica Grigore, Mihai Alexandru Perchita, Robert Lisenche, Claudiu Scutaru, Alexandru Stamate sau Cristina Enescu,  care sa fie ascultati de colegi si prieteni si al caror exemplu sa fie urmat.

Va las sa revedeti testimonialele celor zece, cu speranta ca in 2019 vom reusi mai multe din cele ce ni le-am propus si ca vom putea sa aducem mai multa speranta in sufletele celor pentru care sangele transfuzional inseamna zile in plus, inseamna viata.

In numele acestora din urma, va multumesc si ma bucur ca suntem impreuna in aceasta misiune, profund umana. La multi ani, sa avem cu totii un 2019 asa cum visam!

Marian Costache – bloodfluencer – Presedinte Asociatia HEM

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Crucea Rosie Romana, Asociatia HEM, Fundatia Universitara AISTEDA, MACROMEX, Smith&Smith, Deutsche Leasing, IQads, Universal Solution, Getica OOH, Radio Romania, Itsy Bitsy, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Smart Society si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

Elevii militari din Alba Iulia au donat sânge pentru a salva vieți

Într-o campanie nobilă, elevii militari din Alba Iulia au donat sânge pentru a salva vieţi. Tinerii care de abia au împlinit 18 ani au dorit să facă un gest de suflet şi la primele ore ale dimineţii au venit la centrul de transfuzii.

Cu toţii se afla la prima donare şi deşi au avut temeri, gândul că viaţa cuiva depinde de gestul lor i-a făcut să se simtă împliniţi.

Zeci de elevi ai Colegiului Naţional Militar ” Mihai Viteazul” din Alba Iulia au donat sânge înainte de sărbători cu gândul că pot salva o viaţă. (…)

Continuarea articolului aici.

Bilete la teatru pentru donatori, la spectacole din perioada 17 – 29.12.2018

Pentru aceia dintre voi care doneaza in aceasta saptamana, la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti sau la una din colectele mobile organizate de acesta, avem o surpriza placuta, prin grija partenerilor nostri de la ASSMB (Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti).

Numarul de bilete, datele de spectacol, teatrele si salile, le veti gasi in tabelul urmator. Daca ati donat in aceasta saptamana (17 – 23.12.2018) nu trebuie decat sa va anuntati numele, data in care ati facut donarea, precum si seria de pe codul de bare relativ la donare, si sa precizati binenteles spectacolul la care vreti bilete. Toate intr-un comentariu la acest articol sau la postarea din pagina noastra de Facebook, relativ la acesta. Fiecare donator va primi cate doua bilete, pentru a putea merge la spectacol cu cineva drag. Pana la urma toata povestea asta cu donarea o facem tot pentru cei dragi, nu-i asa?

Banuim ca trebuie sa fie clar pentru voi, dar o mai spunem inca o data, biletele le vom repartiza dupa regula primul venit, primul servit. In masura in care demersul nostru va fi bine primit de catre voi, donatorii, exista posibilitatea sa primim mai multe bilete. Ramaneti, deci, pe receptie!

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Crucea Rosie Romana, Asociatia HEM, Fundatia Universitara AISTEDA, MACROMEX, Smith&Smith, IQads, Universal Solution, Getica OOH, Radio Romania, Itsy Bitsy, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Smart Society si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

Bilete la teatru pentru donatori, la spectacole din perioada 10 – 16.12.2018

Pentru aceia dintre voi care doneaza in aceasta saptamana, la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti sau la una din colectele mobile organizate de acesta, avem o surpriza placuta, prin grija partenerilor nostri de la ASSMB (Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti).

Numarul de bilete, datele de spectacol, teatrele si salile, le veti gasi in tabelul urmator. Daca ati donat in aceasta saptamana (10 – 16.12.2018) nu trebuie decat sa va anuntati numele, data in care ati facut donarea, precum si seria de pe codul de bare relativ la donare, si sa precizati binenteles spectacolul la care vreti bilete. Toate intr-un comentariu la acest articol sau la postarea din pagina noastra de Facebook, relativ la acesta. Fiecare donator va primi cate doua bilete, pentru a putea merge la spectacol cu cineva drag. Pana la urma toata povestea asta cu donarea o facem tot pentru cei dragi, nu-i asa?

Banuim ca trebuie sa fie clar pentru voi, dar o mai spunem inca o data, biletele le vom repartiza dupa regula primul venit, primul servit. In masura in care demersul nostru va fi bine primit de catre voi, donatorii, exista posibilitatea sa primim mai multe bilete. Ramaneti, deci, pe receptie!

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Crucea Rosie Romana, Asociatia HEM, Fundatia Universitara AISTEDA, MACROMEX, Smith&Smith, IQads, Universal Solution, Getica OOH, Radio Romania, Itsy Bitsy, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Smart Society si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

Centrele de transfuzii din ţară duc o luptă continuă cu lipsa donatorilor de sânge

Se apropie şi sărbătorile, când numărul lor va scădea şi mai mult, iar urgente pot apărea oricând.

Mai multe organizaţii au sărit în ajutor şi au început, în această perioadă, campanii care îndeamnă oamenii să vină să doneze.

La centrul de transfuzii din Timişoara a fost o zi puţin mai bună. 60 de persoane au venit să doneze sânge, îndemnaţi de voluntarii care au sărit în ajutorul centrelor. (…)

Continuarea articolului aici.

Back To Top