Loading....

Ziua Mondiala a Donatorului de Sange 2020 – panelul 1, dedicat #bloodfluencerilor

comunicat

Panelul 1 a fost dedicat donatorilor si partenerilor Programului National „N-avem SANGE?!”, invitati fiind:

Elvira Munteanu – #bloodfluencer, Director General Universal Solution Romania, partener „N-avem SANGE?!”

Costi Gogoneata – #bloodfluencer, Fundatia AMiCUS Bucuresti, partener „N-avem SANGE?!”

Benyamin Saeednia – #bloodfluencer „N-avem SANGE?!”

Dana Marcu – #bloodfluencer, Asociatia Bucharest Running Club, partener „N-avem SANGE?!”

Elena Hogas – #bloodfluencer „N-avem SANGE?!”

Moderator Marian Costache, #bloodfluencer co-fondator „N-avem SANGE?!” – Presedinte Asociatia HEM

“Foarte multi oameni au trebuit sa treaca peste sistemele lor de securitate, sa iasa din casa, sa intampine cumva riscurile si sa mearga sa doneze, pentru ca inclusiv in aceasta perioada oamenii au avut nevoie de sange. Fara acei curajosi, care au putut sa iasa din case, care au mers sa doneze, fara ei viata nu ar fi putut sa mearga mai departe.

Sangele este un tesut. Nu este orice fel de tesut si in niciun caz nu e o “apa chioara”. Este acel tesut, care este totodata vehicul. Este un vehicul prin care fiecare celula din corpul nostru se hraneste, prin care fiecare celula se oxigeneaza. Este acel tesut-vehicul!

In clipa in care donam recurent, organismul nostru capata deprinderea de a se regenera

In clipa in care donam recurent, organismul nostru capata deprinderea de a se regenera si de a pune la loc acest tesut, iar atunci cand suntem dispusi sa-l oferim cu generozitate, celor aflati in suferinta, organismul nostru primeste in recompensa mai multa sanatate. 

Editia din acest an a Zilei Mondiale a Donatorului este sub edgida “Safe Blood Save Lives”, Sangele Sigur Salveaza Vieti. Donatorul recurent are un sange mai sigur, care poate fi pretuit la un nivel superior, si astfel pot fi salvate mai multe vieti.” – Marian Costache, #bloodfluencer co-fondator “N-avem SANGE?!”, Presedinte @ Asociatia HEM

Sunt mandra sa fiu #bloodfluencer!

“Sunt mandra sa fiu #bloodfluencer! Initiativa mea, de a ma alatura acestui demers s-a datorat in exclusivitate campaniilor “N-avem SANGE?!”. Prima intalnire cu #bloodfluencerii s-a petrecut anul trecut, de ziua mea. Atunci a fost unul din momentele mele WoW! Toti oamenii care erau acolo, erau uniti de un singur motiv, sa-i ajute pe ceilalti, fara sa astepte ceva in schimb. Asta a fost si momentul in care m-am decis sa fiu donator. Pana atunci cochetam cu gandul, multa vreme nu aveam greutatea necesara, dupa care aveam o carenta de fier.

In noiembrie, alaturi de colegii de la Universal Solution, am facut o “cheta’ de sange si astfel, chiar de ziua mea, asta a fost cadoul colegilor mei si al partenerilor Universal Solution.

Ce inseamna pentru mine sa fii donator si sustinator “N-avem SANGE?!” Inseamna in primul rand sa fii om, ii ajuti pe ceilalti dar te ajuti si pe tine.” – Elvira Munteanu, Director General @ Universal Solution  

“Ideea animatilor, ca mesaj de comunicare, pentru campaniile “N-avem SANGE?!”, derulate in perioada pandemiei, mi-a venit in urma ultimei donari, pe care am efectuat-o chiar la inceputul starii de urgenta.

Atunci m-au impresionat toate masurile luate, pentru siguranta la centru, si grupul mare de oameni, pe care am reusit sa-l intalnesc acolo. De cate ori mergeam sa donez erau 4-5 oameni, acum trebuie sa recunosc ca poate chiar aceasta perioada a reusit sa ne uneasca mai mult si ne-a facut sa intelegem ca distantare sociala nu inseamna neimplicare sociala. Inseamna sa ne depasim temerile, pentru ca este normal ca intr-o asemenea perioada sa ne fie teama de sanatatea noastra, inseamna iesirea din bula de confort.

Cum altfel sa transmiti un mesaj si sa impulsionezi oamenii, fara sa apelezi clasic la varianta sentimentala, si sa-i duci intr-o zona de confort a copilariei?

Cu o animatie cat mai simpla, cat mai expresiva, cu un mesaj cat mai usor de inteles. Mesajul de transmis este ca e sigur sa donezi sange, chiar si in asemenea perioade.” – Elena Hogas, #bloodfluencer

“N-am donat sange cand am implinit 18 ani, prima data am donat cand ma apropiam de 19 ani. Mi se pare ca la nivelul tinerilor exista o problema de cunoastere a cauzei sau de cunoasterea problemei, pentru ca nu mi s-a spus niciodata despre chestia asta la scoala, nici la liceu.

La donarea de sange mi se pare super tare, ca poti sa vezi cum ii ajuti pe cei din jur, dar totodata iti faci si tie un bine, ceea ce e incredibil!

Alergarea imi da un sentiment unic, la fel este si cu donarea de sange, unde pot sa ajut oameni si stiu ca salvez vieti. Mi se pare extraordinar sa am o asemenea oportunitate.” – Benyamin Saeednia, #bloodfluencer

Sunt foarte multi donatori de sange in randul alergatorilor

“Ne bucuram mult sa putem sustine “N-avem SANGE?!”, inca de la-nceput colaboraea noastra a fost una benefica. Stiam ca sunt foarte multi donatori de sange in randul alergatorilor. In momentul in care ne-am asociat ne-am bucurat ca am aflat si noi mai multe lucruri. Datorita voua am ajuns si noi sa donam.

Intotdeauna mi-am dorit sa donez sange dar mereu a fost ceva care m-a oprit. Nu stiam toate beneficiile. Nu am fost suficient de informata sau am fost informata eronat. Dupa discutiile cu voi, ne-am facut o echipa si am venit in grup sa donam si am fost foarte fericiti ca am reusit acest lucru si sa sustinem aceasta campanie.” – Dana Marcu, Asociatia Bucharest Running Club

In scoala nu se vorbeste efectiv despre beneficiile donarii de sange

“Suntem convinsi ca impreuna putem transmite doua mesaje, primul dintre ele este legat de educatia studentilor. Spunea mai devreme si colegul nostru despre faptul ca in scoala, in facultate, nu se vorbeste efectiv despre beneficiile donarii de sange, despre implicarea pe care tinerii o pot avea in a salva vieti, si-atunci incercam sa compensam aspectul acesta.

Pe cealalta parte, incercam efectiv sa salvam vieti, prin intermediul acelora care vin si doneaza. Am reusit sa ajungem la mai multi oameni, decat doar la cei care fac parte din asociatia noastra, si lucrul acesta ne bucura foarte mult. Avem in mod recurent cereri de a ajuta oameni care trec prin momente foarte delicate, iar lucrul acesta ne incurajeaza, pentru ca suntem convinsi, pentru ca Dumnezeu ne-a chemat sa fim niste adevarati eroi.” – Costi Gogoneata, Fundatia AMiCUS Bucuresti

“Tinerii ca mine nu asteapta ceva. Cred ca daca afla ca pot face treaba asta, nu ar fi nevoie de un alt lucru. Eu m-am implicat in multe activitati de voluntariat, in timpul liceului, si am vazut foarte multi tineri ca mine, care faceau acelasi lucru. Deci nu cred ca ar fi nevoie de motivatii materiale sau de alte lucruri, ci pur si simplu de oferirea posibilitatii de a ajuta. Categoric suntem foarte multi tineri, care am face asta, si cred ca ar fi chiar simpatic sa se-ntample si asa.” – Benyamin Saeednia, #bloodfluencer

Venind azi aici am constatat o stangacie, daca sa sar sa imbratisez oamenii sau sa stau la doi metri

“Dupa trei luni de lucrat de-acasa, am ajuns la concluzia ca pana si eu, care sunt o persoana destul de distantata, am nevoie de oameni! Venind azi aici am constatat o stangacie, daca sa sar sa imbratisez oamenii sau sa stau la doi metri. Poate asta este, pe de-o parte, ce-a fost cel mai rau dar si cea mai buna lectie. Avem nevoie de oameni, avem nevoie unii de ceilalti, iubim oamenii!” – Elena Hogas, #bloodfluencer“Ne propunem ca pentru anul viitor si celelalte filiale ale AMiCUS Romania sa preia proiectul acesta, de-a dona sange. Noi mai avem inca 14 filiale, in centrele universitare din tara. Ar fi extraordinar daca am reusi sa organizam aceste campanii la nivel national.” –  Costi Gogoneata, Fundatia AMiCUS Bucuresti

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, MACROMEX, CertSIGN, IQads, Universal Solution, X2 Adventure, Bucharest Running Club, Itsy Bitsy, Fundatia Universitara AISTEDA, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Blitz Technology si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top