Loading....

Marti 30 Aprilie Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti asteapta donatori cu donari repetate

Nu stim daca va puteti imagina ce poate fi in sufletul unui bolnav care asteapta trombocite. Acele parti ale sangelui care realizeaza coagularea si care sunt atat de greu de obtinut, pentru ca se recolteaza de la donatori consecventi, conditioneaza chiar in aceste zile viata poate a peste 100 de pacienti din Bucuresti.

Din acest motiv Marti 30 Aprilie Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti va fi deschis, deoarece este mare nevoie de trombocite. Trombocitele au durata de valabilitate de 5 zile si pentru ca ultimele trombocite au fost recoltate Joi 26 Aprilie acestea vor expira pana Marti. 

“Chiar daca pentru ceilalti romani 30 Aprilie este zi nelucratoare, Centrul de Transfuzie Bucuresti va fi deschis si ne dorim sa vina donatori cu donari repetate, ca sa putem lucra trombocite. De trombocite au nevoie pacientii oncologici, pacientii cu transplant medular sau cu transplant hepatic, acesta din urma fiind genul de transplant care nu se poate programa, si binenteles toti pacientii care au diverse afectiuni de coagulare si care necesita transfuzie cu trombocite.

Daca apar urgente Marti 30.09, Miercuri 01.05, chiar si Joi 02.05 noi nu am avea trombocite sa le dam, deoarece ele expira Marti 30.09. Speram, deci, sa vina donatori si trombocitele pe care le vom recolta Marti 30.09 le vom tine pentru marile urgente, pana Joi 02.05, pana apucam sa facem altele. Ne referim aici nu numai la trombocitele realizate prin afereza ci si la cele recoltate prin donare normala. Este important sa vina, insa, donatorii cu donari repetate.” – Dr. Doina Gosa, Director Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti

Dr. Doina Gosa, Director Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti

N-avem SANGE este un program national de stimulare a donarii voluntare de sange, gestionat de Asociatia HEM, iar in capitala acesta se desfasoara pentru si sub coordonarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Partenerii din acest program sunt, pana in acest moment, Institutul National de Hematologie Transfuzionala, Fundatia Universitara AISTEDA, MACROMEX, Smith&Smith, Deutsche Leasing, Victron Energy, IQads, Universal Solution, X2 Adventure, Radio Romania, Itsy Bitsy, Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, Smart Society si Motion Vision Communication, care se ocupa si de strategia de comunicare.

In Bucuresti, proiectul este sustinut din Decembrie 2017 si de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care pune la dispozitie spatii de afisaj in spitale, licee, teatre si mijloace de transport in comun.

, , , ,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top